bestelauto verzekeren zonder rijbewijs

Bestel auto verzekeren zonder rijbewijs

Bestelauto verzekeren zonder rijbewijs? Het kan!

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 22 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 81.8% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.6 voor een bestelautoverzekering.

Rating

Zonder rijbewijs in een bestelauto rijden is wettelijk niet toegestaan. Ook voor de bestelautoverzekering is rijden zonder rijbewijs geen optie. De verzekering biedt geen dekking in dat geval. Maar u kunt natuurlijk wel een bestelauto kopen en anderen erin laten rijden. Maar niet bij alle verzekeraars bent u in dat geval welkom. Wij bieden hulp. Op Diks.nl kunt u vergelijken waarbij verzekeraars uitsluitend in de zoekresultaten terecht komen als u ook zonder rijbewijs bij ze terecht kunt.

Vooral bij de bestelauto voor zakelijk gebruik wil het nog wel eens voorkomen dat de regelmatige bestuurder niet de eigenaar zelf is. Bijvoorbeeld medewerkers van uw bedrijf mogen in de bestelauto rijden. Uiteraard moet de bestuurder wel een rijbewijs hebben. Toch stellen sommige verzekeraars als eis dat ook de eigenaar een rijbewijs heeft. Zonder rijbewijs kunt u wel eenvoudig verzekeren.

Hoe zet u een bestelauto op uw naam?

U kunt een bestelauto op uw eigen naam zetten of op naam van de onderneming. In beide gevallen kan de verzekeraar het hebben van een rijbewijs eisen. Bij het online aanvragen van de verzekering zult u in het aanvraagtraject hier ook door vastlopen. Bij het op naam zetten van de bestelauto kunt u zonder rijbewijs de overschrijving doen. U moet zich natuurlijk wel kunnen legitimeren, maar dat kan ook op andere manieren.

Zorg ook gelijk voor een bestelautoverzekering

Ten onrechte bestaat nog weleens het idee dat u pas voor de verzekering zorgt zodra de bestelauto in gebruik wordt genomen. Dat klopt niet. Zodra het kenteken op naam staat, gaat de verzekeringsplicht ook in. En doe dat ook, want het niet voldoen aan de verzekeringsplicht kan eenvoudig gecontroleerd worden. Online kunt u binnen een paar minuten bestelautoverzekeringen vergelijken en de best mogelijke verzekering kiezen. Doe dat vooral op Diks.nl. Wij hebben namelijk een speciale vergelijkingstool gemaakt voor het vergelijken van verzekeringen waarbij het hebben van een rijbewijs niet als harde eis wordt gesteld. Zo voorkomt u teleurstellingen achteraf.

Laat alleen bestuurders met een rijbewijs in de bestelauto rijden

Verzekeraars doen misschien niet moeilijk als u zonder rijbewijs een verzekering wilt afsluiten, maar voor het rijden in de bestelauto moet de bestuurder uiteraard wel een rijbewijs hebben. Zonder rijbewijs in een auto rijden kan grote gevolgen hebben. Het krijgen van een bekeuring is kostbaar, maar de gevolgen zijn pas echt groot bij het veroorzaken van een ongeval. De verzekeraar keert in dat geval namelijk niet uit of de uitkering aan gedupeerden wordt vervolgens weer op u verhaald. Pas hier dus mee op.

Bestelauto verzekeren zonder rijbewijs? Het kan!