Dekking autoverzekering: welke dekkingen kun je kiezen?

De juiste autoverzekering kiezen is meer dan alleen de premie vergelijken. Het is belangrijk om goed na te denken over de dekking van de verzekering. Neem je genoegen met de WA verzekering of past toch de WA casco (allrisk) verzekering beter in jouw situatie? Een tussenvorm is ook nog mogelijk, namelijk de WA beperkt casco.

Bij schade maakt het een groot verschil welke dekking je gekozen hebt. Een verkeerde keuze maken  kan je een kostenpost opleveren van tienduizenden euro’s. Aan de andere kant wil je ook voorkomen dat je jouw auto oververzekerd. Weet welke dekking het beste bij jouw auto past.

Een autoverzekering is niet gekoppeld aan een persoon, maar aan de auto. Ook als iemand anders in uw auto rijdt, biedt de verzekeraar dekking. Uiteraard moet de bestuurder wel bevoegd zijn om de auto te besturen.

Welke verzekeringsvormen zijn er?

E zijn drie standaard verzekeringsvormen. Bij het afsluiten van een autoverzekering kun je kiezen tussen de volgende dekkingen:

Kiezen voor de WA autoverzekering?

Deze verzekering biedt uitsluitend dekking tegen aansprakelijkheidsschades. De verzekeraar vergoedt dus schades aangericht aan anderen. Schade aan je eigen auto wordt niet door de eigen verzekeraar uitgekeerd. Als eigenaar van een auto ben je minimaal verplicht om deze verzekering af te sluiten. De WA autoverzekering wordt vaak gekozen voor auto’s van 10 jaar of ouder, maar ook voor deze auto’s kan het soms uit om een uitgebreidere dekking te kiezen.

Kiezen voor de WA beperkt casco?

De WA beperkt casco biedt een ruimere dekking. Naast schade aangericht aan anderen bestaat er ook dekking voor een aantal in de polisvoorwaarden omschreven schades. De verzekerde schadeoorzaken zijn:

De WA beperkt casco wordt vaak gekozen voor auto’s van 6 tot 10 jaar oud. De schades die geclaimd worden op het beperkt casco deel van de verzekering gaan niet ten laste van de schadevrije jaren. Dit is ook het geval in de WA casco autoverzekering. Wat als de autoverzekering geen dekking biedt?

Kiezen voor de WA casco / all risk autoverzekering

Dit is de meest logische keuze voor nieuwe auto’s tot ze 6 jaar oud zijn. De belangrijkste uitbreiding wat betreft de dekking is dat eigen schade door aanrijdingen ook vergoed wordt door de eigen verzekeraar. Ook vandalismeschade is verzekerd in de WA casco autoverzekering.

Autoverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen

Naast de drie verzekeringsvormen kun je ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Dit kunnen verzekeringen zijn om jouw rechten te verdedigen. Dit is bijvoorbeeld de rechtsbijstandverzekering. Ook wordt er vaak gekozen voor een aanvullende dekking voor de inzittenden, zoals de ongevallen inzittendenverzekering en de schade-inzittendenverzekering.

Lees ook:

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.9

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 219 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 89.5% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.9 voor een autoverzekering.

Rating

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!