Autoschade

Schade? Lees hier wat u moet doen!

Het hebben van een autoschade aan uw auto is nooit leuk. Het maakt hierbij niet uit of u schuldig bent of de tegenpartijautoschade. Het afhandelen van de schade zorgt voor veel rompslomp. Wij proberen voor u de schadeafwikkeling zo snel mogelijk te laten verlopen, zodat u ook snel de schade-uitkering kunt ontvangen. Heeft u een schade op uw autoverzekering? Dan is het mogelijk om deze online te melden, maar u mag ons natuurlijk ook bellen.

Schadeformulier

Bij een autoschade is het belangrijk dat u het schadeformulier volledig invult. Zowel de voor- als de achterkant. Bekijk onze video waarin wij u precies uitleggen hoe het invullen in zijn werk gaat. Mocht u een ruitschade hebben, dan is er meestal geen schadeformulier nodig. Carglass of Autotaalglas nemen u dan al het werk uit handen.

Welke schaderegeling?

Heeft u een allrisk autoverzekering afgesloten? Dan zijn de meeste verzekeringsmaatschappijen aangesloten bij Focwa of Schadegarant. Dit geeft u veel voordelen bij de afwikkeling van uw autoschade.

Waarborgfonds

Bent u niet allrisk verzekerd en is de tegenpartij onbekend? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op het Waarborgfonds. Wanneer u aan alle voorwaarden voldoet, is het mogelijk dat u uw schade toch kunt laten repareren. Wij kunnen u helpen bij het indienen van een claim bij het Waarborgfonds.

Gratis vervangend vervoer

Veel maatschappijen kennen een regeling voor vervangend vervoer. Heeft uw verzekeringsmaatschappij geen regeling? Dan hebben wij een optie voor u met gratis vervangend vervoer.

Letselschade? Ook dan kunnen wij u helpen

Ook wanneer u letselschade heeft, kunnen wij u bijstaan. Wij werken samen met gespecialiseerde partners die voor u alle schade proberen te verhalen. Denk hierbij aan smartengeld, gederfde inkomsten en nog veel meer.

Vragen? Neem contact op

Het is belangrijk dat u precies weet wat u moet doen bij een autoschade. Daarom hebben wij enkele do’s en dont’s voor u op een rijtje gezet. Mocht u nog vragen hebben over een autoschade of over een ander onderwerp, dan kunt u altijd contact met onze klantenservice opnemen. Wij helpen u graag.

Heeft u schade in het verkeer?

Gebruik dan de Schade App, want met deze app heeft u geen schadeformulier meer nodig. U regelt alles van schade foto’s tot aan de verzekeraar in één keer in Nederland en Europa.

Download direct:

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!