De All-Risk autoverzekering is toch altijd de beste keuze?

De All-Risk autoverzekering biedt de ruimste dekking, maar is natuurlijk ook de duurste polis. Wat betreft de dekking is het de best mogelijke keuze, maar de premie moet wel in verhouding staan tot de dekking die u krijgt. Wanneer is het kiezen voor een goedkopere verzekering een logische stap?

Er zijn drie verzekeringsvormen waar u tussen kunt kiezen voor de autoverzekering. De WA autoverzekering is de meest beperkte en ook minimaal verplicht. Deze verzekering biedt dekking tegen schade veroorzaakt aan anderen of aan bezittingen van anderen. De schade aan uw eigen auto kunt u dus niet claimen op deze verzekering. De WA beperkt casco biedt een ruimere dekking. De verzekeraar keert ook uit bij schade aan uw eigen auto, maar de schade moet wel door bepaalde

verzekerde oorzaken gekomen zijn. Bij schade door een aanrijding heeft u niets aan deze dekking, maar bijvoorbeeld wel bij schade veroorzaakt door:

Wanneer is de All-Risk niet de beste keuze?

Bij het kiezen van een autoverzekering gaat u uit van het ‘worst-case scenario’. Bij een door uw schuld veroorzaakte schade kunt u in één klap uw auto verliezen. Met de All-Risk autoverzekering vergoedt de verzekeraar de schade van de tegenpartij en uw schade. Zonder deze dekking moet u zelf financieel in staat zijn om de herstelkosten op te vangen. Bij een zwaar ongeval kunt u mogelijk zelfs de auto volledig afschrijven.

Ook voor een auto met maar een geringe waarde kan de All-Risk autoverzekering de juiste keuze zijn. Stel, u bent na een kostbare schade aan uw auto niet in staat om een vervangende auto te kopen. In dat geval kan het toch verstandig zijn om te kiezen voor de WA casco verzekering. Maar de premie moet natuurlijk wel redelijk zijn. U gaat geen honderden euro’s per jaar betalen voor een auto met nog maar een waarde van €2.000.

vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

  • Weet ik niet