Hoe zit het met schadevrije jaren bij een oldtimerverzekering?

U heeft uw oldtimer nu al een tijd verzekerd. Gelukkig heeft u nog nooit gebruik hoeven maken van uw verzekering. U bent namelijk een ervaren rijder en de oldtimer staat voor het grootste deel van het jaar toch in de stalling. Doordat u nog nooit schade heeft gereden, heeft u zogenoemde schadevrije jaren opgebouwd.

Maar wat houdt het opbouwen van schadevrije jaren in? En wat voor gevolgen hebben schadevrije jaren voor uw oldtimerverzekering? In deze blog legt Diks verzekeringen uit wat schadevrije jaren voor u betekenen.

Wat zijn schadevrije jaren?

Schadevrije jaren zijn de jaren waarin u een autoverzekering heeft afgesloten en er geen schade is geclaimd die invloed heeft op de opgebouwde schadevrije jaren. Op basis van uw schadevrije jaren, krijgt u korting op de premie van uw autoverzekering. Dit wordt ook wel de no-claimkorting genoemd. U doet namelijk geen claim op uw verzekering.

Uw no-claimkorting begint bij de meeste verzekeraars al vanaf het eerste schadevrije jaar dat u heeft. Elk jaar dat u daarop geen schade heeft geclaimd, komt er een kortingspercentage bij. Zo kunt u na het eerste jaar 25% korting krijgen en na het tweede jaar 35%. Deze percentages lopen op totdat u na een bepaald aantal jaar het maximum aan korting heeft bereikt.

Bereken online de premie voor uw oldtimerverzekering