Hoe kun je een tijdelijke autoverzekering afsluiten?

30 mei 2016

Het kan gebeuren dat je een auto tijdelijk moet verzekeren. Je koopt bijvoorbeeld een opknapper die je nog naar je huis moet rijden. Of je nieuwe auto krijg je pas over twee weken en om de tijd te overbruggen neem je tijdelijk een auto op naam. Je bent verplicht om een auto die je op naam hebt ook te verzekeren. Dit probleem is op te lossen met de tijdelijke autoverzekering.

Bij het afsluiten van een autoverzekering ga je een jaarcontract aan. Verzekeraars sluiten liever geen verzekeringen af voor een korte periode. De baten moeten namelijk wel opwegen tegen de kosten. Er ontstaat een probleem als je maar dekking nodig hebt voor één dag tot een paar weken. Dit probleem hebben wij opgelost met onze tijdelijke autoverzekering. Wij bieden drie varianten aan, namelijk voor één dag, voor één week en voor twee weken.

Eén dag een auto verzekeren

Je krijgt tijdelijk een auto op naam en je hebt maar een verzekering nodig voor één dag. Wij kunnen de auto één dag verzekeren tegen de wettelijke aansprakelijkheid. Hiermee voldoe je aan de wettelijke verzekeringsplicht. Mocht je wel schade veroorzaken met de auto, dan regelen wij de schade met de tegenpartij. Schade aan je eigen auto krijg je niet uitgekeerd. Wij zorgen voor het aanmelden van het kenteken bij de RDW en je kunt met de auto rijden. Dit type autoverzekering kun je eenvoudig online bij ons afsluiten.

Je auto verzekeren voor een week

Indien het verzekeren voor één dag niet voldoende is, kun je er ook voor kiezen om een auto tijdelijk voor een week bij ons te verzekeren. Het aanvragen gaat op dezelfde manier als bij het verzekeren voor één dag. Na het aanvragen kun je direct dekking krijgen. Je krijgt gelijk na het afsluiten van de tijdelijke verzekering een bevestiging via de email. Voor deze verzekering krijg je geen groene kaart. De verzekering is niet geldig in het buitenland. Deze dekking kun je wel krijgen door te kiezen voor een verzekering voor twee weken. De kosten voor twee weken zijn maar €10 meer in vergelijking  met de dekking voor één week.

Een tijdelijke autoverzekering afsluiten voor twee weken

Koop je bijvoorbeeld een cabrio voor een buitenlandse vakantie dan biedt deze verzekering de verplichte WA verzekering. Bij deze dekking hoort een groene kaart en de verzekering is ook bruikbaar voor de wettelijke aansprakelijkheid voor de caravan of een camper. Deze verzekering is te verlengen als twee weken toch te kort blijken te zijn. Deze tijdelijke autoverzekering en ook de dekking voor één dag of één week kun je gelijk bij het afsluiten online betalen.

Voor de prijzen en de voorwaarden voor de tijdelijke autoverzekeringen verwijzen wij jou naar onze website.

 

 tijdelijke-verzekeringen-overzicht

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!