Tijdelijke Autoverzekering vanaf
€ 49,-
Bereken uw voordeel »
Direct afsluiten »
 

Tijdelijke autoverzekering
1, 7 of 15-daagse WA dekking
Incl. Groene kaart mogelijk

Tijdelijke autoverzekering

8.1 (1700 Beoordelingen), 94% beveelt ons aan.Klantbeoordelingen »

Direct dekking

24 uur per dag 7 dagen per week direct dekking mogelijk.

Groene kaart

Bij de 15-daagse dekking ontvangt u de groene kaart direct per e-mail

Betaal online

Betaal de premie direct via Ideal of Paypal

1,7 of 15 daagse dekking

1,7 of 15 dagen dekking tegen wettelijke aansprakelijkheid

Heeft u een auto die u tijdelijk wil verzekeren en uw verzekeringsmaatschappij kent geen tijdelijke autoverzekering? Dit probleem lost Diks Verzekeringen voor u op met een tijdelijke autoverzekering. Met deze verzekering is het voertuig gedurende 1,7 of 15 dagen gedekt op basis van een Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) dekking.

7 dagen dekking in Nederland

Wij hebben drie varianten bij de tijdelijke verzekering. Voor een eendagskenteken hebben wij een 1 dags dekking mogelijk. Hierbij heeft u dekking in Nederland. Bij de 7 daagse variant heeft u ook alleen dekking in heel Nederland. Bij de 15 daagse variant heeft u dekking in Europa. Bekijk hier welke landen.

Groene kaart bij een tijdelijke autoverzekering

Diks Verzekeringen geeft bij de 15-daagse tijdelijke autoverzekering een groene kaart af. Na die 15 dagen vervalt automatisch de dekking. Let op! De verzekering biedt geen dekking voor schade aan het eigen voertuig.

Uw tijdelijke autoverzekering afsluiten in 5 minuten

Het is mogelijk om direct online uw tijdelijke autoverzekering af te sluiten. Na ontvangst van de betaling via Ideal of Paypal ontvangt u per e-mail het verzekeringsbewijs. Wij accepteren geen contante betalingen.

 

tijdelijke verzekeringen overzicht

Internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart)

U krijgt van ons bij de 15-daagse dekking het Internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) direct via e-mail, 24 uur per dag 7 dagen per week, en bij een Nederlands postadres de eerst volgende werkdag per post toegezonden. Desgewenst kunt u de groene kaart printen. Het is niet verplicht om het Internationaal verzekeringsbewijs op groen papier te printen, echter doet u dit niet, dan kan dat in het buitenland wel eens op problemen stuiten. Daarom raden wij u aan altijd te wachten totdat het originele Internationaal verzekeringsbewijs in uw bezit is of indien dit niet mogelijk is, de groene kaart te printen op groene kaart papier (verkrijgbaar in de boekhandel) of anderszins groen papier. Tip: regel tijdig uw tijdelijke autoverzekering, zodat u zeker weet dat u de groene kaart in huis heeft voordat u de auto bijvoorbeeld gaat halen in het buitenland. De ingangsdatum kan overigens niet meer dan 1 maand in de toekomst liggen.

Exportkenteken

Helaas kunnen wij u niet helpen met de aanvraag van een exportkenteken. Het is mogelijk dat men in Duitsland pas een exportkenteken wil afgeven na bewijs van verzekering. Ons verzekeringsbewijs is een geldig verzekeringsbewijs in Europa. Helaas leert de ervaring dat sommige beambten in Duitsland dit bewijs niet willen accepteren. Wij adviseren u dit van te voren dan ook goed na te gaan. De groene kaart die door Diks.nl bij de 15-daagse WA-dekking namens de verzekeringsmaatschappij wordt afgegeven is wettelijk gezien een Internationaal verzekeringsbewijs, en dient dan ook door de buitenlandse autoriteiten als zodanig te worden geaccepteerd.

Sporadisch komt het voor dat een beambte niet bekend is met de internationale regelingen. Mocht dit in uw geval voorkomen, vraag dan naar een andere beambte en/of noteer de naam van de douane beambte, zodat u in een later stadium eventuele kosten kunt verhalen op de buitenlandse autoriteiten, al dan niet bijgestaan door uw rechtsbijstandverzekeraar indien u een rechtsbijstandverzekering heeft. Wij willen echter nogmaals benadrukken dat de groene kaart een Internationaal Verzekeringsbewijs is, en dat u dit ook zo stellig kunt beweren richting de buitenlandse autoriteiten.

Annuleren tijdelijke autoverzekering

De verzekering kan tot de ingangsdatum van de dekking geannuleerd worden mits dit op een werkdag is en voor 17:00 is doorgegeven. Indien de verzekeringsnemer dekking heeft of heeft genoten is deze groene kaart middels het herroepingsrecht niet meer te annuleren.

Direct dekking

24 uur per dag 7 dagen per week direct dekking mogelijk. Wanneer u via onze website een premie berekend en de verzekering afsluit krijgt u in de meeste gevallen direct een voorlopige dekking.

Groene kaart

Betaal online

1,7 of 15 daagse dekking

Meer: over een tijdelijke autoverzekering

Direct dekking

Na ontvangst van de premie kan de dekking direct ingaan, 24/7.

Voorwaarden

Schade

Vragen?

Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen. Daar treft u de meest gestelde vragen aan.

Betaling ideal paypal Tijdelijke autoverzekering berekenen