Prepaid autoverzekering is vaak te duur

5 juli 2017

Juul Dijkhuis
Laatst geupdatet: 22-02-2021

De verzekeraar Nationale Nederlanden heeft onlangs de prepaid autoverzekering in de markt gezet. Het idee klinkt interessant maar veruit de meeste autobezitters kunnen er niets mee. De premie voor de autoverzekering betaal je per duizend kilometer, maar vanaf enkele duizenden kilometers per jaar kan de prepaid autoverzekering vaak al niet meer uit.

Alleen al het bezitten van een auto betaal je fors voor. Je betaalt premie voor de verzekering, maar bijvoorbeeld ook belasting, onderhoudskosten en de jaarlijkse afschrijving. Deze kosten kun je beïnvloeden, vooral de uitgaven voor de verzekering. Als je maar weinig rijdt met jouw auto, zijn de kosten nog steeds hoog. Een oplossing lijkt de prepaid verzekering, maar is het echt een besparing of betaal je onder de streep meer per jaar?

Bundelz van Nationale Nederlanden

Voor de prepaid autoverzekering is eenvoud het sleutelwoord. Geen moeilijke berekeningen, maar een vast tarief voor iedereen. Voor de WA autoverzekering betaal je €50 per 1.000 gereden kilometers. Voor de WA-cascobedraagt het tarief €70 per 1.000 kilometer. Er gelden wel strikte eisen. Je moet minimaal 30 jaar oud zijn en minimaal 8 schadevrije jaren op naam hebben. De nieuwwaarde van jouw auto mag niet hoger zijn dan €30.000. Het is nog maar een pilot. De verzekeraar onderzoekt dus nog of deze prepaid verzekering echt iets toevoegt.

Hoe weet de verzekeraar hoeveel kilometer ik rijd?

Verzekeraar Bundelz maakt voor het registreren van het aantal gereden kilometers gebruik van een stekker die je in de ODB-poort van de auto steekt. Op deze manier weet de verzekeraar hoeveel kilometers je rijdt. Ook kunnen ze jouw rijgedrag vastleggen en wanneer je waar rijdt. Het is dus nogal privacy gevoelig. De verzekeraar doet verder niets met de data. Daar moet je dan maar op vertrouwen.

Is de prepaid autoverzekering niet veel te duur?

Voor een enkeling kan het uit, maar de meeste automobilisten kunnen beter geld besparen door het vergelijken van verschillende verzekeraars. Rijd jij maar 2.000 tot 5.000 kilometer per jaar? Mogelijk kan de prepaid autoverzekering voor jou uit. Onze theorie onderbouwen we met een voorbeeldberekening.

Voor het voorbeeld gaan we uit van een 40 jarige man. Hij heeft 10 schadevrije jaren op naam. Hij wil zijn Opel Corsa uit 2015 WA-cascoverzekeren. Per jaar rijdt hij 6.000 kilometers. Hij overweegt een prepaid autoverzekering. Is dat de beste keuze? Of kan hij beter de beste en goedkoopste autoverzekering opsporen door te vergelijken?

Wat kost de prepaid autoverzekering bij Bundelz: €70 x 6 = €420 per jaar. Bij het vergelijken komt hij uit op: €315 per jaar

De automobilist uit ons voorbeeld kan beter vergelijken dan kiezen voor de prepaid verzekering. Voor automobilisten die echt erg weinig rijden, zou het mogelijk uitkunnen. Maar dan moet je wel zeker weten dat je niet teveel gaat rijden met de auto. Anders wordt het alsnog een dure verzekering.

Lees ook:

Zet schadevrije jaren slim in

Hoe kan ik mijn schadevrije jaren aantonen?

 

Klanten over een autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 302 reviews
10-12-2021
Gerard
contact met medewerker
26-11-2021
Hj van Houten
Heb al jaren voertuigen via Diks in de verzekering, en tot nu toe in aller tevredenheid.
17-11-2021
harry
Geweldige tussenpersoon ben er blij mee Ik
mmbs-landbouwvoertuigen onderzoek

Duizenden (land)bouwvoertuigen mogen vanaf 1 januari de weg niet meer op

Eerder dit jaar meldden we al dat, 1 maand na het invoeren van de kentekenregistratieplicht voor landbouwvoertuigen...

Lees meer
mmbs-landbouwvoertuigen onderzoek

Na 1 maand maar 2% van de MMBS geregistreerd, landbouwvoertuigen op schema

Kentekenregistratieplicht voor landbouwvoertuigen en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) Sinds het invoeren van de...

Lees meer

Kwart Nederlandse jongeren bang om auto te rijden

47 procent wantrouwt andere weggebruikers Hoewel de Nederlandse wegen tot de veiligste ter wereld...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!

Hoe doen wij het?

thumbs up thumbs down

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op