Kan ik de auto van iemand anders verzekeren?

Er zijn situaties waarin het wenselijk is de auto van iemand anders te verzekeren. Het kan bijvoorbeeld flink schelen in premie. Het kan zelfs zo zijn dat de persoon voor wie u de auto op uw naam wilt verzekeren, zelf niet in aanmerking komt om een eigen autoverzekering af te sluiten. Maar kan dit zomaar; andermans auto verzekeren?

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Redenen om een auto op naam van iemand anders te verzekeren

  • Wegens schulden is het niet mogelijk een eigen verzekering af te sluiten.
  • Door eerdere rijontzegging weigert de verzekeraar een autoverzekering.
  • Door leeftijd (of periode bezit rijbewijs) is het aantrekkelijk om de auto anders te verzekeren met het oog op de premie.

Risico’s autoverzekering op naam ouders

Hoewel het voor de premie nadelig kan zijn, is het beter om open kaart te spelen met de verzekeraar. Het is niet de bedoeling om de auto van uw kind op uw naam te verzekeren. Wat zijn de risico’s die u loopt wanneer dit wel gedaan wordt? Bij schade kan het zijn dat de verzekeraar weigert te vergoeden. Ook kan op grond van verzekeringsfraude de verzekering beëindigd worden. U kunt ook een CIS-melding krijgen: hierdoor komt u op een soort zwarte lijst. De meeste reguliere verzekeraars zullen u niet meer willen verzekeren.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Diks verzekeringen staat voor u klaar

Hopelijk weet u door dit artikel beter hoe het zit met het verzekeren van andermans auto. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Aarzel dan absoluut niet om contact op te nemen met ons. Vul ons contactformulier in of bel direct naar 088 – 688 3710. Onze specialisten helpen u goed op weg. Ook kunt u ervoor kiezen direct een premie te berekenen voor een autoverzekering. Zo weet u waar u aan toe bent!

Klanten over autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 284 reviews
A Honoré
Goed
Han van der Woude
snel en accuraat verwerken met hulp van assistent online.
Perry
Autoverzekering snel en vakkundig geregeld.

Autoverzekeringen vergelijken op prijs en inhoud