Kun of moet je een geschorste auto verzekeren?

Wanneer er weinig tot geen gebruik wordt gemaakt van een auto, kan het voordeliger zijn om de auto te schorsen. Vanaf het moment dat een auto geschorst wordt vervalt namelijk de verplichting om uw auto te verzekeren, APK te laten keuren en motorrijtuigenbelasting te betalen. Hiertegenover staat dat u een klein bedrag voor de schorsing betaalt en dat de auto niet meer op de weg mag. Dit wordt vooral gedaan bij auto’s die alleen in de zomerperiode gebruikt worden of in de situatie dat iemand voor een langere periode van huis is.

Zoals hierboven genoemd, vervalt de verplichting om uw auto te verzekeren. Wel is het mogelijk en verstandig om alsnog een autoverzekering af te sluiten. Dit kunt u bijvoorbeeld doen tegen beschadiging of diefstal van uw auto.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Auto geschorst: verzekeringsopties

Er zijn twee keuzes bij het verzekeren van uw geschorste auto. Namelijk de ‘beperkte casco autoverzekering’ en de ‘volledige casco autoverzekering’. Het grote verschil tussen deze opties is dat bij een volledig casco verzekering uw auto ook beschermd is tegen schade die u zelf veroorzaakt. Dit geldt ook wanneer de schade veroorzaakt is door uw eigen schuld. Bij een beperkt casco verzekering is dit niet het geval en wordt alleen de schade aan een ander vergoed.

De kans dat u schade aan een ander toebrengt, met een auto die niet op de weg mag, is zeer klein. De risico’s bij geschorste auto’s liggen dan ook bij diefstal, storm-/weerschade, brand en vernieling. Het is daarom het overwegen waard om een beperkt casco verzekering te kiezen, wanneer u uw auto wilt schorsen.

Geschorste auto verzekeren: schorsing opheffing

Er zijn twee manieren waarop de schorsing van de auto kan worden opgeheven. Doordat de schorsingsperiode automatisch afloopt of doordat u zelf de schorsing opheft via de RDW. U kunt gemakkelijk de schorsing zelf opheffen door met uw DigiD online in te loggen bij de RDW. Let er wel op dat zowel bij het aflopen van de schorsing als het zelf beëindigen, u zelf weer een autoverzekering moet afsluiten. Dit gebeurt niet automatisch. Wel behoudt u dezelfde schadevrije jaren, die u voor de schorsing heeft opgebouwd. Zorg ervoor dat u direct na de schorsingsperiode weer verzekerd bent, aangezien de RDW al na twee dagen een boete kan opleggen.

Heeft u nog vragen over auto schorsen en verzekeren? U kunt altijd contact met ons opnemen. Direct een autoverzekering afsluiten kan ook:

Klanten over autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebasseerd op 252 reviews
Pieter van twisk
Word netjes geholpen bij alle vragen
jos
lekker snel geregeld.
demi
2 jaar heb ik een auto verzekering via Diks gehad. reden van opzeggen is omdat ik elders een goedkopere auto verzekering had gevonden. de service die ze geven zowel telefonisch als over de chat zijn super snel en vriendelijk. je wordt gelijk goed geholpen, zelf als je maar kleine vraagjes hebt

Vergelijk online autoverzekeringen prijs en inhoud

  • Weet ik niet