Kun of moet je een geschorste auto verzekeren?

Wanneer er weinig tot geen gebruik wordt gemaakt van een auto, kan het voordeliger zijn om de auto te schorsen. Vanaf het moment dat een auto geschorst wordt vervalt namelijk de verplichting om uw auto te verzekeren, APK te laten keuren en motorrijtuigenbelasting te betalen. Hiertegenover staat dat u een klein bedrag voor de schorsing betaalt en dat de auto niet meer op de weg mag. Dit wordt vooral gedaan bij auto’s die alleen in de zomerperiode gebruikt worden of in de situatie dat iemand voor een langere periode van huis is.

Zoals hierboven genoemd, vervalt de verplichting om uw auto te verzekeren. Wel is het mogelijk en verstandig om alsnog een autoverzekering af te sluiten. Dit kunt u bijvoorbeeld doen tegen beschadiging of diefstal van uw auto.

Geschorste auto verzekeren tegen diefstal

Het is altijd mogelijk om uw geschorste auto te verzekeren tegen diefstal. De (beperkt) casco autoverzekering is in dit geval de voordeligste optie. Veelal bieden verzekeraars een mogelijkheid tot het apart verzekeren tegen diefstal. Hier bieden zij verschillende modules voor aan. U kiest zelf met welke module(s) u uw geschorste auto wilt verzekeren en besluit op deze manier zelf hoeveel u betaalt voor het verzekeren van uw auto.

Geschorste auto verzekeren: schorsing opheffing

Er zijn twee manieren waarop de schorsing van de auto kan worden opgeheven. Doordat de schorsingsperiode automatisch afloopt of doordat u zelf de schorsing opheft via de RDW. U kunt gemakkelijk de schorsing zelf opheffen door met uw DigiD online in te loggen bij de RDW. Let er wel op dat zowel bij het aflopen van de schorsing als het zelf beëindigen, u zelf weer een autoverzekering moet afsluiten. Dit gebeurt niet automatisch. Wel behoudt u dezelfde schadevrije jaren, die u voor de schorsing heeft opgebouwd. Zorg ervoor dat u direct na de schorsingsperiode weer verzekerd bent, aangezien de RDW al na twee dagen een boete kan opleggen.

Heeft u nog vragen over auto schorsen en verzekeren? U kunt altijd contact met ons opnemen. Direct een autoverzekering afsluiten kan ook:

Klanten over autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebasseerd op 242 reviews
D
Goed geholpen en vriendelijk
Sandra
Goeie en duidelijke antwoorden en ook gelijk actie
Mohamed
ik ben echt geholpen kan nou weer normaal naar me werk doet wel pijn om ulke grote bedragen te betalen maar ben super blij dat ik verzekerd ben

Vergelijk online autoverzekeringen prijs en inhoud

  • Weet ik niet