beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP

Bereken direct de premie van uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering!

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is enorm belangrijk voor uw financi√ęle zekerheid als zzp‚Äôer. Daarmee bent u namelijk verzekerd tegen schadeclaims van derden die tot stand zijn gekomen door foute inschattingen tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van een verkeerd financieel advies aan een bedrijf, of het stellen van een foutieve diagnose als huisarts. Door de dekking van een zzp beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebt u als zzp‚Äôer net wat meer financi√ęle zekerheid. Het is in principe niet wettelijk verplicht, maar voor sommige opdrachtgevers is het wel een vereiste.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken

Er zijn ontzettend veel aanbieders met verschillende polissen voor zzp beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste oplossing te vinden voor uw specifieke situatie. De kosten en benodigde dekking verschilt namelijk enorm per beroep. Bij Diks.nl vergelijkt u eenvoudig passende zzp beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen van verschillende aanbieders. Zo weet u zeker dat u de best mogelijke dekking heeft tegen een scherpe premie. Vul uw gegevens zo uitgebreid mogelijk in en vind de ideale zzp beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor uw situatie.

Let op: Een zzp beroepsaansprakelijkheidsverzekering is g√©√©n volledige¬†zzp aansprakelijkheidsverzekering. Deze dekt namelijk geen letsel- en materi√ęle schade die door u veroorzaakt wordt tijdens uw werkzaamheden. Om schade hieruit af te dekken, dient u een¬†zzp bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering¬†af te sluiten.

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp?

U heeft de stap gemaakt om te beginnen als zzp’er. U zet uw eigen bedrijf op en gaat aan de slag. De zaken gaan goed genoeg om uit de kosten te komen en na een tijd maakt u zelfs uw allereerste winst. Alles blijkt voor u te gaan zoals u had gehoopt.  

Totdat u op een gegeven moment een fout begaat… Dit kan in elk werkveld voorkomen. Stelt u zich eens voor dat het in deze situatie gaat om een fout die niet snel opgelost kan worden… Een fout die uw klant een hoop geld gaat kosten of al heeft gekost. Nu zit u met een boze klant en, alsof dat nog niet genoeg was, ontvangt u ook nog een schadeclaim. De klant probeert via de schadeclaim alle door uw fout gemaakte kosten op u te verhalen.  

Om beschermd te zijn tegen dergelijke schadeclaims is er de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Maar waarom zou u deze verzekering afsluiten en hoe kiest u de juiste verzekering? In deze blog legt Diks Verzekeringen het voor u uit. 

Verschil beroepsaansprakelijkheidsverzekering en AVB 

Vaak worden de beroepsaansprakelijkheidsverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) door elkaar gehaald. Er is echter een overduidelijk verschil. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt¬†enkel¬†financi√ęle¬†schade¬†en vermogensschade.¬†¬†

Dit is niet het geval bij een AVB. De AVB dekt namelijk letsel en zaakschade. Denk hierbij aan het kapot maken van tegels op een bouwplaats of u krijgt een auto-ongeluk met de bedrijfsauto.  

Wilt u voor beide soorten schades verzekerd zijn? Dan zal u ook allebei de verzekeringen moeten afsluiten.  

Waar moet u op letten? 

Let goed op de volgende punten, wanneer u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wilt afsluiten. 

Dekking 

Ga altijd goed na wat uw verzekering precies dekt bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Het kan zijn dat verschillende verzekeraars verschillende pakketten aanbieden. Vraag zo nodig een offerte aan bij verschillende verzekeraars en vergelijk alle polisvoorwaarden. Houd hierbij in de gaten wanneer een verzekering wel of niet uitkeert. De voorwaarden voor uitkeren verschillen vaak per verzekeraar.  

Bedrag 

Voor welk bedrag bent u nu eigenlijk gedekt? Ook dit kan verschillen per verzekering. Uw premie is ook afhankelijk van het gedekte bedrag. Des te hoger het gedekte bedrag, des te hoger uw premie is.  

Heb ik het nodig? 

Bedenk goed voor uzelf of u de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ook echt nodig heeft. Wellicht is deze verzekering voor uw beroep niet zo belangrijk.  

Bij Diks Verzekeringen raden wij u altijd aan deze verzekering in overweging te nemen wanneer u werkt als zzp‚Äôer.¬†Dit allereerst door uw persoonlijke aansprakelijkheid bij de rechtsvorm ‚ÄėEenmanszaak‚Äô. U kunt persoonlijk namelijk failliet gaan bij een flinke schadeclaim.¬†¬†

Sluit uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering af bij Diks Verzekeringen: eenvoudig en betaalbaar 

Overweegt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering als zzp’er af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af bij Diks Verzekeringen! Dankzij onze verschillende modules sluit u altijd de juiste verzekering voor u af. Heeft u nog twijfels of vragen over onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.  

 

Bereken direct de premie van uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering!