Wat zijn de kosten voor een aansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak?

U bent net begonnen als ondernemer met de rechtsvorm eenmanszaak. Alles lijkt goed te gaan, maar ineens krijgt u te maken met een schadeclaim. Een klant stelt u bijvoorbeeld aansprakelijk voor schade door slecht afgeleverd werk. Schadeclaims die hierbij komen kijken kunnen erg hoog zijn.  

Hoe zijn dergelijke aansprakelijkheidskwesties geregeld? En wat levert de aansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak u op? In deze blog gaan we hierop in. 

De beste manier om aansprakelijkheidsverzekeringen voor een eenmanszaak te vergelijken 

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om goed te kijken naar uw wensen. Welk risico wilt u afgedekt hebben. 
Er zijn voor bedrijven twee verschillende verzekeringen. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering 

In sommige sectoren, zoals bij financieel adviseurs, is deze verzekering verplicht. Kijk voor uw situatie goed na hoe dit zit. Deze verzekering kan, naast het eventuele verplichte karakter; ook betrouwbaarheid en professionaliteit uitstralen. Soms is het ook zo dat een opdrachtgever van u verwacht dat u deze verzekering hebt afgesloten. De kosten van deze verzekering liggen wel hoger, omdat er een groter risico bestaat voor de verzekeraar. Als eenmanszaak begint de premie ongeveer bij € 400 per jaar.  

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering 

Deze verzekering kunt u zien als een soort WA-verzekering voor ondernemers. Deze verzekering voorziet in een schade-uitkering voor schade die is ontstaan tijdens de beroepsuitoefening. 

Bijvoorbeeld wanneer u per ongeluk de computer van de opdrachtgever omstoot. Schade die tijdens uw werk ontstaat valt niet onder uw privé aansprakelijkheidsverzekering, maar onder die van uw bedrijf. 
Handig om te hebben dus, met betrekking tot aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt onder meer schade aan personen of zaken die door uzelf in bedrijfsuitoefening zijn veroorzaakt. Ook de kosten van gevolgschade of eventueel letsel vallen onder deze verzekering. 

De verzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Ook kan een klant of opdrachtgever eisen dat er een AVB gesloten wordt, of bijvoorbeeld een brancheorganisatie  

U beperkt de aansprakelijkheid en bovendien is er al een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten vanaf € 10,- euro per maand. 

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP afsluiten? Bereken uw premie!

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering voor eenmanszaak afsluiten? 

Als ondernemer bent u aansprakelijk voor uw bedrijf en personeel. Schadeclaims kunnen enorm oplopen. Om dit risico te dekken kunt u het best een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Afhankelijk van welke u kiest, of beide, dekt u uw bedrijf tegen de risico’s van hoge schadeclaims voor uw eigen portemonnee. Bij een eenmanszaak bent u uiteindelijk namelijk persoonlijk aansprakelijk indien u niet genoeg financiële bedrijfsmiddelen hebt.  

Sluit uw aansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak af bij Diks Verzekeringen: eenvoudig en betaalbaar 

Wilt u een aansprakelijkheidsverzekering als eenmanszaak afsluiten? Dan bent u bij Diks verzekeringen aan het juiste adres. Bij Diks verzekeringen krijgt u altijd de meest complete verzekering voor de juiste prijs. Heeft u vragen over het afsluiten van een verzekering? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.  

Klanten over Diks verzekeringen

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3176 reviews
Jurjen
Een andere verzekering voor onze caravan gevonden bij Diks Verzekeringen. Een duidelijk en snel overzicht van de diverse opties. Een snelle reactie met alle bescheiden. Prima in line geregeld allemaal. En dikke pluim voor Diks Verzekeringen als teken van onze tevredenheid.
Robert
Alles wijst zichzelf, duidelijk en overzichtelijk in gebruik.
Marc
Medewerker begreep het meteen en stuurde gelijk een scherpe offerte toe!

Bereken direct de premie van uw aansprakelijkheidsverzekering zzp!