De vereende woonverzekering

Woonverzekering: direct uw woonhuis verzekeren!

Nooit onderverzekerd
Nooit onderverzekerd
98% beveelt ons aan
98% beveelt ons aan
8.1
Beoordeling verzekeringen

Een woning is meer dan alleen vier muren en een dak. In uw woning slaapt u, leeft u en brengt u veel tijd door. Uw woning en uw spullen in de woning zijn u waarschijnlijk dan ook heel dierbaar. Daarom is het belangrijk dat u deze goed verzekerd.  Met een woonverzekering verzekert u zich van diverse risico’s in en rondom uw woning, zoals bijvoorbeeld brand, inbraak of extreem weer. Een woonverzekering bestaat uit een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Daarnaast kunt u de woonverzekering ook uitbreiden met een aansprakelijkheidsverzekeringrechtsbijstandsverzekering en een doorlopende reisverzekering. Wanneer u deze verzekeringen samen afsluit noemen we dit een woonpakket.

Wat is een woonverzekering?

Een woonverzekering is een combinatie van een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Met een opstalverzekering is schade aan uw woning gedekt en met een inboedelverzekering is schade aan uw inboedel gedekt. Als u een woonverzekering afsluit verzekert u dus zowel schade aan uw woning als schade aan uw inboedel. De woonverzekering kunt u uitbreiden met bijvoorbeeld een Aansprakelijkheidsverzekering. Op Diks.nl kun u zelf uw woonverzekering samenstellen en vergelijken. Het voordeel van meerdere verzekeringen samenvoegen is dat u alles onder één dak heeft met één aanspreekpunt. Bovendien profiteert u van pakketkorting bij het afsluiten van een woonpakket. Hierdoor bespaart u op de premie.

Waarom een woonverzekering?

U wilt uw woning en uw spullen natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Met een woonverzekering bent u verzekerd voor schade aan uw woning én schade aan uw inboedel. Met een inboedel verzekert u alle losse spullen in uw woning, zoals uw bank, bed en televisie. Met een opstalverzekering verzekert u uw woning en alles wat daaraan vast zit. Als u kiest voor een combinatie van de inboedel- en opstalverzekering weet u zeker dat uw woning en uw spullen goed verzekerd zijn. U kunt uw verzekeringen dan in één keer regelen en afsluiten. Bovendien kunt u de woonverzekering ook nog eens aanvullen met andere verzekeringen die u misschien al van plan was om af te sluiten.

Voordelen van een woonverzekering

Het afsluiten van een woonverzekering via Diks Verzekeringen heeft een aantal voordelen:

 • U kunt uw woonverzekering zelf samenstellen. U kiest zelf wat u wilt verzekeren.
 • U bent gegarandeerd nooit meer onderverzekerd.
 • Wij vergelijken  niet alleen op op prijs maar ook op kwaliteit van de aanbieders. In de vergelijking kunt u ook de details van de verzekering bekijken en meerdere verzekeringen met elkaar vergelijken.
 • Premiekorting bij het afsluiten van meerdere verzekeringen
 • Heeft u een goede woonverzekering gevonden? Op Diks.nl kunt u deze direct online aanvragen. Na het beantwoorden van wat vragen over uw woonsituatie ziet u direct of uw verzekering is goedgekeurd.
 • Als u een woonverzekering afsluit via Diks.nl heeft u altijd 14 dagen bedenktijd. Dit houdt in dat u binnen 14 dagen uw woonverzekering kunt opzeggen en uw betaalde premie kunt terugkrijgen. Tenzij u natuurlijk schade heeft gehad.
 • Bij Diks vinden wij persoonlijk contact belangrijk. Daarom staan onze deskundige medewerkers voor uw klaar om u te helpen wanneer u er zelf niet uitkomt. U kunt ons van maandag t/m vrijdag bereiken op 088-6883700 van 08.00-18.00 uur.

Woonverzekering vergelijken

Verzekeringen vergelijken is waarschijnlijk niet uw favoriete bezigheid. Toch raden we aan om altijd te vergelijken, omdat dit u veel tijd en geld kunt besparen. Op Diks.nl kunt u gelukkig eenvoudig woonverzekeringen vergelijken. Heeft u een huurwoning? Dan hoeft u geen opstalverzekering af te sluiten. In dit geval heeft u dus alleen een inboedelverzekering nodig. Alsnog kunt u deze uitbreiden met een aansprakelijkheidsverzekering, een rechtsbijstandsverzekering of een doorlopende reisverzekering. Als u een combinatie van verzekeringen afsluit, dan sluit u een woonpakket af. Bij het invoeren van enkele gegevens verschijnen een aantal, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Zo kunt u woonverzekeringen vergelijken op prijs én inhoud.

Waarom woonverzekering vergelijken?

U wilt uw woning en uw spullen natuurlijk goed verzekeren. Het liefst heeft u natuurlijk de beste woonverzekering tegen de laagste prijs. Daarom is het belangrijk dat u van tevoren verschillende aanbieders van woonverzekeringen met elkaar vergelijkt. Als u een nieuwe auto koopt, gaat u namelijk ook niet voor de eerste de beste. Hoewel het aanbod van verzekeraars natuurlijk overeenkomt, zitten er soms ook grote verschillen in de dekking of de premie. Als u vergelijkt, krijgt u een overzicht van alle woonverzekeringen, inclusief bijbehorende premies en polisvoorwaarden. Door woonverzekeringen te vergelijken ziet u in één oogopslag welke woonverzekering het goedkoopste is en het beste bij u past.

Woonverzekering afsluiten

Als u op Diks.nl een vergelijking heeft gemaakt, kunt u het aanbod aan woonverzekeringen bekijken. Als u de beste woonverzekering heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten. Hiervoor moet u wel even uw gegevens en de gegevens over uw woning bij de hand houden. U kunt dus een combinatie van een opstal- en een inboedelverzekering afsluiten, maar u kunt uw woonpakket ook nog aanvullen met een aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering of doorlopende reisverzekering. Wilt u voor het afsluiten nog even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Zij staan voor u klaar om u te helpen met al uw vragen. U kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken op 088 –6883700. U kunt ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Waar op letten bij het afsluiten van een woonverzekering?

Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten bij het afsluiten van een woonverzekering. Zo hoeft u voor een huurwoning bijvoorbeeld geen opstalverzekering af te sluiten. Hier is de verhuurder verantwoordelijk voor. Als u een woonpakket afsluit, kunt u de opstalverzekering dus weglaten. In dit geval kunt u een losse inboedelverzekering afsluiten, eventueel aangevuld met een AVP (aansprakelijkheidsverzekering) of rechtsbijstandsverzekering. Daarnaast moet u er op letten dat u de juiste combinatie van verzekeringen afsluit, zo krijgt u de voordeligste deal. Gaat u meerdere keren per jaar met vakantie? Dan kunt u overwegen om ook een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Hiermee bent u het hele jaar door verzekerd.

Woonhuis- en opstalverzekering: wat is het verschil?

Veel mensen denken dat een woonhuisverzekering en een opstalverzekering twee verschillende dingen zijn. Dit is echter niet zo. Een woonhuisverzekering en een opstalverzekering zijn dus DEZELFDE verzekering. Verzekeraars gebruiken deze termen vaak door elkaar heen, vandaar dat er soms verwarring ontstaat. Een woonhuisverzekering (of opstalverzekering) is een verzekering die alle onroerende goederen aan uw huis verzekerd. Onroerende goederen zijn zaken die duurzaam met de grond verenigd zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de plafonds, muren, leidingen, het dak of een inbouwkeuken. Met de woonhuisverzekering zorgt u dat als er schade ontstaat aan één van die zaken de verzekeraar het schadebedrag uitkeert.

Wat is het verschil tussen inboedel- en woonverzekering?

Een inboedelverzekering is voor iedereen eigenlijk onmisbaar. De spullen in huis kunnen namelijk op veel verschillende manieren beschadigd raken. Bijvoorbeeld door brand, blikseminslag, storm, inbraak of wateroverlast. Met een inboedelverzekering wordt de schade door de verzekeraar vergoed en kunnen de beschadigde spullen worden gerepareerd of vervangen. Een woonverzekering is een combinatie van zowel een inboedelverzekering als een opstalverzekering. Hiermee verzekert u dus niet alleen uw inboedel, maar ook uw woning en de zaken die vastzitten aan uw woning. Met een woonverzekering slaat u twee vliegen in een klap. Bovendien krijgt u dan ook nog eens korting op de maandelijkse premie.

Wat is het nut van een woonverzekering?

Uw woning en uw spullen kunnen op veel verschillende manieren beschadigen. Stelt u zich eens voor dat er brand uitbreekt en een groot gedeelte van uw kostbare bezittingen in vlammen opgaat. Of dat er door extreem weer een lekkage aan uw dak ontstaat, waardoor (een stuk van) uw dak vervangen moet worden. Als de schade groot is kunnen de kosten soms hoog oplopen. Door uzelf goed te verzekeren kunt u de financiële risico’s behapbaar houden. Het fijne van een woonverzekering is dat u in een klap uw woning en uw inboedel kunt verzekeren. Bovendien heeft u dan één punt waar u alle verzekeringen rondom uw woning kunt regelen.

Wat kost een woonverzekering?

De kosten van een woonverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

 • Uw gezinssamenstelling
 • Type dekking
 • Uw woonplaats
 • Het type woning
 • De bouwaard van uw woning
 • De herbouwwaarde
 • Het verzekerd bedrag
 • Het eigen risico

Bij het bereken van de premie kijkt een verzekeraar naar verschillende factoren. Uw gezinssamenstelling is een van die factoren. Een gezin heeft doorgaans bijvoorbeeld meer spullen dan een alleenstaande, dus de kosten van een gezin zijn vanzelfsprekend ook hoger. De kosten die u kwijt bent voor een opstalverzekering per jaar zijn dus per huishouden verschillend. Ook zijn er een aantal factoren waarop u zelf invloed heeft, zoals het type dekking, het verzekerd bedrag en het eigen risico.

Beste woonverzekering

Om uw kostbare woning en spullen te verzekeren wilt u natuurlijk de beste woonverzekering. En dan het liefst tegen de laagste prijs. Geen probleem, want op Diks.nl vindt u door te vergelijken de beste woonverzekering tegen de laagste premie. Wat de beste woonverzekering is, hangt helemaal af van uw persoonlijke situatie. Heeft u bijvoorbeeld een hele nieuwe woning of een wat ouder huis? En is de woning gemaakt van steen of van ander materiaal, zoals hout? Wat uw situatie ook is, voor iedereen en voor elke woning is er een passende woonverzekering.

Goedkoopste woonverzekering

Goed en goedkoop verzekerd zijn? De goedkoopste woonverzekering vindt u op Diks.nl. Door eerst te vergelijken met onze handige online vergelijkingstool krijgt u precies te zien wat u bij welke verzekeraar betaalt. Bovendien kunt u zelf het eigen risico en het verzekerd bedrag kiezen. Kijk bij het kiezen van een woonverzekering echter niet alleen welke verzekering het goedkoopst is, maar ook welke de beste dekking biedt en goed aansluit bij uw persoonlijke situatie en wensen. Zo weet u zeker dat u straks goed verzekerd bent én dat u niet te veel betaalt voor uw woonverzekering.

Particuliere woonverzekering

Als u een woning koopt, is dit natuurlijk een grote investering. Waarschijnlijk schaft u ook (nieuw) meubilair aan en moet u misschien het een en ander verbouwen. U doet er dan goed aan om alles zo volledig mogelijk te verzekeren. Niemand wil namelijk een volledige investering kwijtraken wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt. Als u volledig verzekerd wilt zijn kunt u kiezen voor een woonverzekering voor particulieren. Door de combinatie van een opstal- en inboedelverzekering heeft u al uw benodigde verzekeringen afgesloten. Dan weet u zeker dat u goed verzekerd bent.

Beste woonverzekering

Om uw kostbare woning en spullen te verzekeren wilt u natuurlijk de beste woonverzekering. En dan het liefst tegen de laagste prijs. Geen probleem, want op Diks.nl vindt u door te vergelijken de beste woonverzekering tegen de laagste premie. Wat de beste woonverzekering is, hangt helemaal af van uw persoonlijke situatie. Heeft u bijvoorbeeld een hele nieuwe woning of een wat ouder huis? En is de woning gemaakt van steen of van ander materiaal, zoals hout? Wat uw situatie ook is, voor iedereen en voor elke woning is er een passende woonverzekering.

Goedkoopste woonverzekering

Goed en goedkoop verzekerd zijn? De goedkoopste woonverzekering vindt u op Diks.nl. Door eerst te vergelijken met onze handige online vergelijkingstool krijgt u precies te zien wat u bij welke verzekeraar betaalt. Bovendien kunt u zelf het eigen risico en het verzekerd bedrag kiezen. Kijk bij het kiezen van een woonverzekering echter niet alleen welke verzekering het goedkoopst is, maar ook welke de beste dekking biedt en goed aansluit bij uw persoonlijke situatie en wensen. Zo weet u zeker dat u straks goed verzekerd bent én dat u niet te veel betaalt voor uw woonverzekering.

Particuliere woonverzekering

Als u een woning koopt, is dit natuurlijk een grote investering. Waarschijnlijk schaft u ook (nieuw) meubilair aan en moet u misschien het een en ander verbouwen. U doet er dan goed aan om alles zo volledig mogelijk te verzekeren. Niemand wil namelijk een volledige investering kwijtraken wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt. Als u volledig verzekerd wilt zijn kunt u kiezen voor een woonverzekering voor particulieren. Door de combinatie van een opstal- en inboedelverzekering heeft u al uw benodigde verzekeringen afgesloten. Dan weet u zeker dat u goed verzekerd bent.

Woonverzekering rieten dak

Een rieten dak is natuurlijk prachtig, maar ook brandgevaarlijker dan bijvoorbeeld een dak met dakpannen. Daarom is een woonverzekering voor een woning met rieten dak heel belangrijk. Stelt u zich voor dat er brand ontstaat en een groot gedeelte van uw woning in vlammen opgaat. Zonder verzekering kost het herstellen of herbouwen van uw woning ontzettend veel geld. Met een woonverzekering is zowel uw woning als uw inboedel verzekerd bij schade door bijvoorbeeld brand. Een goede woonverzekering kan u torenhoge kosten besparen.

Woonverzekering zonnepanelen

Als u zonnepanelen heeft en deze vastgenageld zijn aan het dak kunt u ze verzekeren met een opstalverzekering. In sommige gevallen worden zonnepanelen niet vastgenageld, bijvoorbeeld als u een plat dak heeft. In dat geval zijn de zonnepanelen geen onderdeel van uw huis en vallen ze daarom ook niet onder de dekking van een opstalverzekering. U kunt uw zonnepanelen ook verzekeren met een inboedelverzekering. Dit kan als de zonnepanelen niet vastgenageld zijn aan het dak. Er gelden in dit geval wel andere voorwaarden, omdat de zonnepanelen zich buiten uw huis bevinden. Controleer dit daarom altijd even in de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Woont u in een huurwoning? Ook dan vallen de zonnepanelen onder de dekking van uw inboedelverzekering.

Woonverzekering huurhuis

Als u een woning huurt bent u zelf niet verantwoordelijk voor het afsluiten van een opstalverzekering. Dit regelt de verhuurder. U heeft in dat geval dus alleen een inboedelverzekering nodig. In dat geval kunt u ook een losse inboedelverzekering afsluiten en eventueel aanvullen met een aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering of een doorlopende reisverzekering. Deze combinatie van verzekeringen noemen we een woonpakket. Als u meerdere verzekeringen tegelijkertijd afsluit, krijgt u korting op de verzekeringspremie. Controleer wel altijd in de huurovereenkomst of de verhuurder inderdaad een opstalverzekering voor de woning heeft afgesloten. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Woonverzekering rieten dak

Een rieten dak is natuurlijk prachtig, maar ook brandgevaarlijker dan bijvoorbeeld een dak met dakpannen. Daarom is een woonverzekering voor een woning met rieten dak heel belangrijk. Stelt u zich voor dat er brand ontstaat en een groot gedeelte van uw woning in vlammen opgaat. Zonder verzekering kost het herstellen of herbouwen van uw woning ontzettend veel geld. Met een woonverzekering is zowel uw woning als uw inboedel verzekerd bij schade door bijvoorbeeld brand. Een goede woonverzekering kan u torenhoge kosten besparen.

Woonverzekering zonnepanelen

Als u zonnepanelen heeft en deze vastgenageld zijn aan het dak kunt u ze verzekeren met een opstalverzekering. In sommige gevallen worden zonnepanelen niet vastgenageld, bijvoorbeeld als u een plat dak heeft. In dat geval zijn de zonnepanelen geen onderdeel van uw huis en vallen ze daarom ook niet onder de dekking van een opstalverzekering. U kunt uw zonnepanelen ook verzekeren met een inboedelverzekering. Dit kan als de zonnepanelen niet vastgenageld zijn aan het dak. Er gelden in dit geval wel andere voorwaarden, omdat de zonnepanelen zich buiten uw huis bevinden. Controleer dit daarom altijd even in de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Woont u in een huurwoning? Ook dan vallen de zonnepanelen onder de dekking van uw inboedelverzekering.

Woonverzekering huurhuis

Als u een woning huurt bent u zelf niet verantwoordelijk voor het afsluiten van een opstalverzekering. Dit regelt de verhuurder. U heeft in dat geval dus alleen een inboedelverzekering nodig. In dat geval kunt u ook een losse inboedelverzekering afsluiten en eventueel aanvullen met een aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering of een doorlopende reisverzekering. Deze combinatie van verzekeringen noemen we een woonpakket. Als u meerdere verzekeringen tegelijkertijd afsluit, krijgt u korting op de verzekeringspremie. Controleer wel altijd in de huurovereenkomst of de verhuurder inderdaad een opstalverzekering voor de woning heeft afgesloten. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Klanten over Diks verzekeringen

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
7.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 12 reviews
Henk
Na inval in woning door andere tussenpersoon van de Vereende bijna als crimineel gezien waarbij de risicofactor heel hoog was. De beoordeling door Diks Verzekeringen was geheel anders, wat er gebeurt was bij ons telde niet mee voor die verzekering. We zijn er dan ook heel blij mee dat de Vereende ons deze tussenpersoon Diks Verzekering heeft toegewezen. Gewoonweg: hardstikke eerlijk. Wij raden dit dan ook iedereen aan die in de problemen zit.
john
goede verzekering maar duur en nooit echt aangepast
jos Polfliet
goede en snelle afwikkeling van zaken
Over Diks

Over Diks Verzekeringen

Diks Verzekeringen is in 1970 opgericht door Paul Diks. Met meer dan 48 jaar ervaring helpen wij u graag bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Of het nu gaat om een autoverzekering, woonverzekering of zakelijke verzekering; op diks.nl vindt u een onafhankelijke vergelijking van de verschillende verzekeraars.

In 1990 zijn we begonnen met het aanbieden van de eerste oldtimerverzekeringen en in 1997 hebben we onze website www.diks.nl gelanceerd. Daarmee zijn we een van de eerste aanbieders van online verzekeringen. In 2018 is Diks verzekeringen onderdeel geworden van de Voogd & Voogd Groep.

Inmiddels werken er meer dan 50 mensen bij Diks. Ook werken bij Diks verzekeringen? Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Hoe werken wij

Hoe werkt Diks Verzekeringen?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Diks verzekeringen maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Diks Verzekeringen voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Over Diks Verzekeringen

Diks Verzekeringen is in 1970 opgericht door Paul Diks. Met meer dan 48 jaar ervaring helpen wij u graag bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Of het nu gaat om een autoverzekering, woonverzekering of zakelijke verzekering; op diks.nl vindt u een onafhankelijke vergelijking van de verschillende verzekeraars.

In 1990 zijn we begonnen met het aanbieden van de eerste oldtimerverzekeringen en in 1997 hebben we onze website www.diks.nl gelanceerd. Daarmee zijn we een van de eerste aanbieders van online verzekeringen. In 2018 is Diks verzekeringen onderdeel geworden van de Voogd & Voogd Groep.

Inmiddels werken er meer dan 50 mensen bij Diks. Ook werken bij Diks verzekeringen? Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Hoe werkt Diks Verzekeringen?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Diks verzekeringen maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Diks Verzekeringen voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Bereken direct de premie van uw woonverzekering!