tesla model x verzekeren

Tesla Model X verzekeren

Vergelijk online de premie om een Tesla Model X verzekeren

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.9

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 219 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 89.5% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.9 voor een autoverzekering.

Rating

De Tesla model X verzekeren vraagt om specifieke kennis bij de verzekeraar en de schadeherstellers waar verzekeraars contracten mee afsluiten. U gaat niet voor de eerste de beste verzekeraar voor het verzekeren van uw kostbare bezit. Wij kunnen u helpen bij het vinden van de best passende autoverzekering.

De Tesla model X is een opvallende auto. Dat wordt mede veroorzaakt door de zogenaamde Falcon Doors. De auto is nog maar sinds 2015 leverbaar en is in vergelijking met de model S duurder. De Model X is ongeveer vanaf €94.000 verkrijgbaar.

Wat maakt de Tesla model X uniek om te verzekeren?

Verzekeraars hebben de autoverzekeringen gestandaardiseerd. Het maakt niet uit of u een Opel, een Ford, een Tesla of een willekeurige andere auto verzekert. Voor de vaststelling van de premie, het opstellen van de polisvoorwaarden en voor de schadeafwikkeling gebruiken ze dezelfde uitgangspunten. Voor de meeste auto’s is dat ook terecht, maar voor sommige auto’s is het verstandig om te gaan voor maatwerk.

Dat is dus ook het geval bij het verzekeren van de Tesla model X. De garagebedrijven waar de meeste verzekeraars mee samenwerken zijn waarschijnlijk niet uitgerust met onderdelen van de Tesla. Het is ook nog maar de vraag of ze de kennis in huis hebben om schades aan deze auto te herstellen. Ook voor de polisvoorwaarden moet er goed worden gekeken naar wat gewenst is voor deze unieke auto.

Op de juiste manier verzekeren van de Tesla model X

U kiest voor een op de Tesla afgestemde autoverzekering om er zeker van te zijn dat de polis goed is afgestemd op de dekkingen die u echt nodig heeft. Ook moet u er vanuit kunnen gaan dat herstelbedrijven weten waar ze het over hebben met deze specifieke auto. De volgende aandachtspunten zijn belangrijk bij het verzekeren van de Tesla model X:

  • Kies de juiste dekking, dus de WA + volledig casco
  • De autoverzekering moet in de eerste drie jaren uitgaan van de nieuwwaarde
  • Geen premieopslag omdat er veel kilometers met de auto worden gereden
  • Geen gedoe over het upgraden van het alarmsysteem

Deze aandachtspunten lichten wij graag toe.

Kies voor de WA + volledig casco

Er zijn meer verzekeringsvormen, maar alleen de meest uitgebreide autoverzekering is geschikt. Bij het verzekeren van een Tesla model X is alleen de beste dekking goed genoeg. De beperktere verzekeringsvormen vergoeden de schade aan uw eigen auto namelijk vaak niet bij een ongeval. De Tesla model X is te duur om deze te beperkt te verzekeren. Dus gaat u voor de WA + volledig casco.

Een autoverzekering met de nieuwwaarderegeling kiezen

Bij een omvangrijke schade kan het herstellen van de auto vaak niet meer uit. De auto is technisch gezien niet te herstellen of de herstelkosten overtreffen de waarde van de auto. In dat geval is er sprake van een total loss. Onze Teslaverzekering gaat in dat geval uit van de nieuwwaarde van de auto. Normaal gesproken wordt er in dat geval uitgegaan van de dagwaarde, maar die valt vaak flink lager uit. Een goede reden om voor de speciale verzekering voor de Tesla model X te kiezen.

Geen gedoe over een maximaal aantal kilometers per jaar

U kiest voor een comfortabele en zuinige auto zodat u er onbezorgd mee kunt rijden. In de reguliere autoverzekeringen gelden er vaak hogere premies als met de auto bijvoorbeeld meer dan 20.000 kilometer wordt gereden. Met de verzekering speciaal voor de Tesla model X speelt dit niet.

De standaardbeveiliging van de auto is vaak voldoende

De verzekeraar kan aanvullende eisen gericht op de autobeveiliging stellen.

Bereken wat het verzekeren van de Tesla model X kost. De premie is scherp en de voorwaarden zijn goed afgestemd op het risico.

Vergelijk online de premie om een Tesla Model X verzekeren