verzekering elektrische auto

Tesla autoverzekering

Vergelijk online de premie voor een Tesla autoverzekering!

  • Weet ik niet
Snel dekking mogelijk
Hulp bij schade
Persoonlijk contact

De elektrische auto is in opmars. De Tesla loopt hierin voorop. Hoe verzekert u uw Tesla? Natuurlijk met een Tesla autoverzekering. Wat zijn de voordelen van deze verzekering en waarom kiest u niet voor de standaard autoverzekering, maar voor een speciale Tesla autoverzekering?

In de reguliere autoverzekeringen kan het lastig zijn om een Tesla goed te verzekeren. Er worden bijvoorbeeld aanvullende eisen gesteld gericht op de beveiliging of de aangesloten herstelbedrijven zijn niet geschikt voor het repareren van Tesla’s. Bij de Tesla autoverzekering gaat het anders. De verzekering is uniek afgestemd op het verzekeren van deze elektrische auto. Zo kunt u bij ons makkelijk een Tesla Model S verzekeren.

Wat is de toegevoegde waarde van de Tesla autoverzekering?

Voor het repareren van de schade wilt u een herstelbedrijf dat gespecialiseerd is in het repareren van Tesla’s. Hier is in bepaalde gevallen specialistische kennis voor nodig. De verzekeraars achter de standaard autoverzekering hebben vaak geen afspraken met de extra specialisten. Gaat u naar een herstelbedrijf waar de verzekeraar geen afspraken mee heeft? Dat gaat u mogelijk extra geld kosten. Met de Tesla autoverzekering loopt u niet tegen dit probleem aan.

De Tesla autoverzekering werkt met de nieuwwaarderegeling. Bij een flinke schade wordt er de eerste paar jaren uitgegaan van de nieuwwaarde in plaats van de dagwaarde. Ook zult u in de Tesla autoverzekering minder strenge beveiligingseisen tegenkomen. Bij veel verzekeraars betaalt u een extra hoge premie als u veel kilometers per jaar met de auto rijdt. In de speciale verzekering is dat niet het geval. Klik hier om een Tesla Model X te verzekeren.

Hoe sluit u de verzekering af?

Het is simpel! Via Diks.nl kunt u de verzekering afsluiten. Wij zorgen voor de beste dekking tegen de laagste premie. De stappen die u doorloopt zullen wij met u doornemen.

Stap #1 – Voer het kenteken van de Tesla in

Aan de hand van het kenteken kunnen wij veel gegevens over de te verzekeren auto achterhalen. Nadat u het kenteken heeft ingevoerd, kunnen wij al de eerste stap zetten in het berekenen van de premie voor de Tesla autoverzekering. Gegevens zoals het gewicht en de cataloguswaarde kunnen wij opvragen.

Stap #2 – Informatie over de regelmatige bestuurder van de auto

Een belangrijke premiebepalende factor is diegene die het meest in de Tesla gaat rijden. Heeft u al opgebouwde schadevrije jaren of moet u nog op nul beginnen? Voor de hoogte van de premie maakt het een groot verschil. Ook de leeftijd en de postcode van de regelmatige bestuurder zijn belangrijk voor de berekening.

Stap #3 – Kies de gewenste dekking

In principe kunt u ervoor kiezen om de auto WA of WA beperkt casco te verzekeren, maar dat raden wij niet aan. De Tesla is nog maar een aantal jaren verkrijgbaar in Nederland. Het gaat dus om auto’s die nog relatief jong zijn. Ook hebben ze een hoge waarde. Met de WA of de WA beperkt casco Teslaverzekering heeft u niet de meest uitgebreide dekking. Bijvoorbeeld bij een ongeval waarbij u de aansprakelijke bent, krijgt u de schade aan uw eigen auto niet uitgekeerd. Kies daarom standaard voor de WA + volledig casco. Aanvullend vult u informatie in over het gebruik van de Tesla. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd om de ingangsdatum en  hoeveel schuldschades u veroorzaakt heeft.

Stap #4 – Afsluiten van de Tesla autoverzekering

U weet nu wat de verzekering u gaat kosten. U kunt in deze stap kiezen voor een offerte, maar u kunt ook gelijk al afsluiten. Door het klikken op de button ‘Ga verder’ sluit u de verzekering af. In het volgende scherm kunt u eventueel nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Hierbij kunt u denken aan een ongevallen inzittendenverzekering en een rechtsbijstandsverzekering. Achter de aanvullende dekkingen staat een kleine groene button om aanvullende informatie over de betreffende dekking op te vragen.

Komt u er niet uit of wilt u een vraag stellen? Rechts op het scherm heeft u de mogelijkheid om contact met ons op te nemen.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.9

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 219 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 89.5% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.9 voor Een autoverzekering.

Rating

Vergelijk online de premie voor een Tesla autoverzekering!