stacaravan verzekeren

Stacaravan verzekeren

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Beoordeling verzekeringen

Bent u in het bezig van een stacaravan? Dan is het verstandig om deze goed te verzekeren tegen schade. Hiervoor kunt u een opstalverzekering afsluiten. Met een opstalverzekering verzekert u uw stacaravan tegen schades die ontstaan door brand of storm. Bent u van plan om de stacaravan (deels) te financieren met een hypotheek, dan kan het zijn dat het verplicht is om uw stacaravan te verzekeren. Wilt u de stacaravan niet alleen zelf gebruiken, maar ook verhuren dat kunt u meeverzekeren.

Waarom een stacaravan verzekeren?

Voor de meeste mensen is een stacaravan een soort tweede woning. Een plek waar u zich terug kunt trekken, even in een andere omgeving kunt zijn en genieten van rust of gezelligheid met vrienden en familie. Als u een stacaravan heeft, moet u er dan ook niet aan denken dat deze afbrandt. U bent dan niet alleen deze fijne plek kwijt, maar u zit ook met hoge financiΓ«le kosten. Hierbij moet u denken aan het opruimen van de restanten, het herbouwen van de stacaravan en het vervangen van alle spullen die in de caravan stonden. Omdat deze kosten al snel in de duizenden euro’s lopen, is het verstandig om een goede verzekering af te sluiten voor uw stacaravan. Op die manier zorgt u er namelijk voor dat u niet verrast wordt door hoge kosten, mocht er iets met uw stacaravan gebeuren.

Uw stacaravan zakelijk of particulier verzekeren?

Wanneer u een verzekering gaat afsluiten kunt u aangeven om wat voor verblijf het gaat. Hierbij kunt u kiezen uit een recreatiewoning, chalet of stacaravan. In de meeste gevallen sluit u hiervoor een particuliere opstalverzekering af. In sommige gevallen heeft u echter een zakelijke verzekering nodig. Dit is het geval wanneer de recreatiewoning (stacaravan) is aangekocht binnen een BV of als u de stacaravan meer dan 300 dagen per jaar verhuurt. Per verzekeraar kan het aantal dagen verschillen. In de meeste gevallen kunt u echter uw stacaravan particulier verzekeren, ook als u deze van plan bent (af en toe) te verhuren. Controleer dit altijd goed in de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

Wat kost het om een stacaravan te verzekeren?

De kosten voor het verzekeren van een stacaravan zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals:

 • het type woning (chalet, stacaravan)
 • de herbouwwaarde
 • de gekozen dekking
 • het eigen risico
 • woonplaats/woonregio

Niet alle verzekeraars accepteren stacaravan. Dit heeft te maken met het feit dat u er meestal niet permanent woont. In sommige gevallen wordt de stacaravan ook (deels) verhuurd. Bovendien is er meestal minder toezicht, omdat de stacaravan niet in een woonwijk staat. Hierdoor is het risico voor de verzekeraar iets hoger dan bij een woonhuis. Er zijn gelukkig genoeg verzekeraars waar u uw stacaravan wel kunt verzekeren. Vaak stellen ze wel een aantal voorwaarden aan de verzekering. Deze kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

Wat is er verzekerd met de stacaravanverzekering?

Met deΒ standaard dekking van een opstalverzekering is uw stacaravan verzekerd bij brand,Β inbraak,Β vandalismeΒ en schade door weersomstandigheden, zoalsΒ storm, hagel enΒ bliksem. Als u kiest voor een allrisk dekking bent u ook verzekerd bij plotselinge, onvoorziene gebeurtenissen. Dit omvat bijvoorbeeld schade aan uw stacaravan door vallen, stoten of botsen.

Bij een opstalverzekering verschilt het per soort woning voor hoeveel het gebouw verzekerd is. Dit kunt u terugvinden op uw polisblad. De verzekeraar vergoedt meestal de schade die u heeft tot een maximaal bedrag dat op het polisblad staat. Ook als bij schade blijkt dat het bedrag op het polisblad lager is dan de waarde van uw stacaravan.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van een recreatiewoning

Welke soorten recreatiewoningen kan ik allemaal verzekeren?

Een recreatiewoning bestaat in ieder geval uit een woonkamer, slaapkamer(s), keuken, badkamer en een tuin of terras. Met een opstalverzekering kunt u bijvoorbeeld uw recreatiewoning, chalet of stacaravan verzekeren.

Waarvan is de premie voor een stacaravanverzekering afhankelijk?

De premie voor een recreatiewoningverzekering is afhankelijk van de volgende factoren:

 • het type woning
 • de bouwaard van uw woning (het dak en de muren)
 • de herbouwwaarde
 • de gekozen dekking
 • het eigen risico
 • woonplaats/woonregio
Kan ik mijn recreatiewoning ook verzekeren als ik hem verhuur?

Ja, een recreatiewoning die u verhuurt, kunt u ook verzekeren. Hierbij is het aantal dagen per jaar dat u de woning verhuurt van belang. Bij de meeste verzekeraars mag u de recreatiewoning voor maximaal 6 maanden per jaar verhuren. Dit kan per verzekeraar verschillen, dus controleer dit altijd even in de polisvoorwaarden. Bij sommige verzekeraars valt verhuur onder de basisdekking en bij andere verzekeraars kunt u hiervoor een aparte dekking afsluiten. Als u uw vakantiewoning meer dan 300 dagen per jaar verhuurt, moet u hiervoor een zakelijke opstalverzekering afsluiten.

Wat is de beste verzekering voor mijn stacaravan?

De beste verzekering voor uw stacaravan, verschilt per geval. Dit is afhankelijk van het soort recreatiewoning dat u heeft en de dekking die u wilt afsluiten. Door verzekeringen te vergelijken vindt u gemakkelijk de beste verzekering voor uw stacaravan.

Goedkope stacaravanverzekering

Veel mensen zoeken naar een goedkope stacaravanverzekering, aangezien deze (in de meeste gevallen) als tweede woning wordt gebruikt. U heeft immers uw woonhuis ook al verzekerd. Toch is het belangrijk om ook uw stacaravan goed te verzekeren. Deze is als het goed is, voor u ook van grote waarde. Wat voor u de goedkoopste stacaravanverzekering is, is onder andere afhankelijk van de dekking die u kiest. De basisdekking is uiteraard de goedkoopste verzekering. Bent u liever volledig verzekerd? Dan kunt u het beste voor de allriskverzekering gaan. Deze kost iets meer per maand, maar heeft de uitgebreidste dekking.

Stacaravan verzekeren: eerst vergelijken!

Bent u van plan om een stacaravanverzekering af te sluiten? Begin dan met vergelijken. Door te vergelijken vindt u de beste passende verzekering tegen de scherpste prijs. Met onze vergelijkingstool gaat het vergelijken heel gemakkelijk. U vult eerst een aantal gegevens in over uzelf en over de caravan in. In deze stap kunt u ook aangeven om wat voor recreatiewoning het precies gaat, in dit geval een stacaravan. Hierna kunt u de gewenste dekking kiezen. Vervolgens krijgt u een overzicht te zien van alle verzekeringen die aan uw wensen voldoen. U krijgt niet alleen een overzicht met de premies, maar ook de bijbehorende polisvoorwaarden. Bekijk deze goed, want er kunnen per verzekeraar soms grote verschillen in zitten.

Een woonverzekering afsluiten voor uw stacaravan

Om zowel de opstal- als inboedel te verzekeren, kunt u een woonverzekering afsluiten. Een woonverzekering is een combinatie van een inboedelverzekering en een opstalverzekering. U kunt de woonverzekering daarnaast uitbreiden met een aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering en een doorlopende reisverzekering. Wanneer u deze verzekeringen samen afsluit, noemen we dit een woonpakket. U hoeft dus niet alle verzekeringen los af te sluiten. Met een woonverzekering weet u zeker dat uw stacaravan volledig verzekerd is.

Klanten over Over Diks verzekeringen

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3186 reviews
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Jurjen
Een andere verzekering voor onze caravan gevonden bij Diks Verzekeringen. Een duidelijk en snel overzicht van de diverse opties. Een snelle reactie met alle bescheiden. Prima in line geregeld allemaal. En dikke pluim voor Diks Verzekeringen als teken van onze tevredenheid.
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Robert
Alles wijst zichzelf, duidelijk en overzichtelijk in gebruik.
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Marc
Medewerker begreep het meteen en stuurde gelijk een scherpe offerte toe!

Bereken direct de premie voor een stacaravanverzekering!