Scootmobiel verzekering vergelijken

Scootmobiel verzekering vergelijken

Nu met Gratis verhaalservice
Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Beoordeling verzekeringen

Door te vergelijken kiest u voor uw scootmobiel de verzekering die qua premie en dekking het beste bij u en uw voertuig past. En door verschillende verzekeringsvormen naast elkaar te zetten, voorkomt u het kiezen van een verkeerde verzekeringsvorm.

Het verzekeren van een scootmobiel kom je als eigenaar van het motorrijtuig niet onderuit. Er geldt namelijk een verzekeringsplicht. De meeste motorrijtuigen hebben een kenteken, maar daarin wijkt de scootmobiel af. Het is namelijk een ongekentekend voertuig. Bij het verzekeren van een scootmobiel geeft de verzekeraar een verzekeringsplaatje af. Dit is te vergelijken met een kentekenplaat. Door het plaatje blijkt dat er minimaal een verzekering is afgesloten tegen wettelijke aansprakelijkheid. De zogenaamde WA-verzekering.

Hoe kun je verzekeringen voor de scootmobiel vergelijken?

In vergelijking met de meeste andere motorrijtuigen, zijn er maar weinig verzekeraars die verzekeringen aanbieden voor de scootmobiel. Gelukkig hoef je niet de websites van de verzekeraars afzoeken op zoek naar een scootmobielverzekering. Dat hebben wij al voor jou gedaan. Op Diks.nl kun je binnen een paar stappen inzichtelijk krijgen wat de verzekering voor jou kost. De scootmobielverzekering is een relatief eenvoudige verzekering om te vergelijken. Er wordt namelijk niet gewerkt met schadevrije jaren en ook niet met premies die afhankelijk zijn van het specifieke gewicht van het motorrijtuig.

Het vergelijken van de verschillende verzekeringsvormen

Bij het vergelijken kies je voor één van de drie verzekeringsvormen. Je kunt kiezen tussen de volgende dekkingen:

De WA is de verplichte dekking. Deze verzekering biedt dekking voor schade met de scootmobiel aangericht aan anderen of bezittingen van anderen. Deze dekking is ook een onderdeel van de allrisk verzekering. Voor een oudere scootmobiel met nog maar een beperkte waarde kies je voor de WA-verzekering. Voor een nieuwe scootmobiel kies je voor de allrisk dekking. Binnen deze verzekeringsvorm krijg je ook schade aan jouw scootmobiel door jouw verzekeraar uitgekeerd. Dus bij een ongeval waarbij jij de schuldige bent, draagt jouw verzekeraar de kosten van het schadeherstel. Zowel voor de schade van de tegenpartij als voor de eigen schade. De WA + diefstal biedt dekking tegen de wettelijke aansprakelijkheid en bij diefstal van de scootmobiel volgt er ook een uitkering.

Waarom verzekeringen vergelijken?

Door het vergelijken krijg je de beste verzekering tegen de laagste prijs. De scootmobielverzekering is een relatief goedkope verzekering, maar toch is het vergelijken belangrijk. Het kan jou behoeden voor een verkeerde keuze of voor een te hoge premie.

Klanten over scootmobielverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 43 reviews
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Marielouise den ouden
Nadat ik alles had ingevuld kreeg ik netjes gelijk bericht dat de verzekering werd gecontroleerd en dat ik waarschijnlijk binnen 10 minuten tot een uur iets zou horen (maximaal 48 uur stond er ook bij) maar toen ik na een dag nog niks had gehoord even een berichtje gestuurd via facebook en binnen een paar minuten was het geregeld. Nu wachten op de verzekeringsmaarschappij totdat zij mijn "sticker" opsturen en dan genieten van mijn scootmobiel! Prims service tot nu toe dus
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Alberto
Jullie zijn de beste
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Ronald

Bereken online de premie voor uw scootmobielverzekering