Bereken de premie voor een Scootmobielverzekering

Je kiest voor de scootmobielverzekering waarvoor je de laagste premie verschuldigd bent, maar je wilt kwalitatief wel een goede verzekering. Bij het vergelijken van de opties ga je niet blind voor de laagste premie. Bij schade wil je namelijk wel terug kunnen vallen op jouw scootmobielverzekering.

Het verzekeren van een scootmobiel regel je eenvoudig online. Waarschijnlijk kun je hiervoor niet terecht bij de verzekeraar waar ook jouw overige verzekeringen lopen. De meeste verzekeraars bieden de scootmobielverzekering namelijk niet aan. Wij kunnen jou helpen bij het verzekeren van jouw scootmobiel. Bereken de kosten online.

Waar is de premie van de scootmobielverzekering van afhankelijk?

De scootmobielverzekering is een relatief eenvoudige verzekering. Verzekeraars laten de premie namelijk niet afhangen van factoren als het aantal schadevrije jaren, het gewicht van de scootmobiel en hoe vaak het voertuig wordt gebruikt. Of het gaat om een overdekte of een open scootmobiel maakt voor de premie wel een verschil. Natuurlijk wordt er ook gekeken naar de verzekeringsvorm van jouw keuze. De uitgebreide allrisks verzekering is uiteraard duurder dan de WA verzekering. Ook de leeftijd van de bestuurder kan een rol spelen.

Welke verzekeringsvorm kies ik?

De WA scootmobielverzekering is verplicht. Dit is ook de goedkoopste verzekeringsvorm. De kosten variëren van een paar tientjes tot iets boven de honderd euro voor een jaar. Voor de niet overdekte scootmobiel wordt een lagere premie gevraagd in vergelijking met de overdekte. De WA + diefstal is een beperkt bedrag duurder, maar de dekking is natuurlijk ook iets ruimer. De hoogste premie betaal je voor de allrisks scootmobielverzekering. De premie is in dat geval ook afhankelijk van de cataloguswaarde van de scootmobiel.

De verzekering loopt tot 1 mei

In tegenstelling tot de meeste andere schadeverzekeringen sluit je de scootmobielverzekering af tot 1 mei. Per 1 mei gaat een nieuw verzekeringsjaar in. Bijvoorbeeld een verzekering afgesloten op 1 februari heeft een looptijd tot 1 mei. Je krijgt een polis en een verzekeringsplaatje thuisgestuurd met een geldigheid tot 1 mei. Eind april krijg je de polis en het plaatje thuisgestuurd voor het nieuwe verzekeringsjaar.

Kiezen voor een lage premie of een ruime dekking?

Je hoeft niet te kiezen voor kwaliteit of een lage premie. Het enige wat je doet is het vergelijken via Diks.nl. Wij hebben de beste verzekeringsopties al voor jou geselecteerd. Op deze manier kun je profiteren van de beste dekking tegen de laagste kosten. Kies je nu voor de WA + diefstal of de allrisks? In het nieuwe verzekeringsjaar kun je opnieuw vergelijken. Zo houd je de kosten laag en krijg je een verzekering op maat.

Klanten over een invalidenwagenverzekering

Mogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.3
Gemiddelde score
Gebasseerd op 42 reviews
Alberto
Jullie zijn de beste
Rien
Het afsluiten van mijn scootmobiel ging makkelijk en snel.
Danny
goed te vinden op het web. gewoon met mijn mobiel een polis aangevraagd. voor de zekerheid toch nog even gebeld of mijn aanvraag binnen was gekomen.

Bereken direct de premie van uw scootmobielverzekering!