WA + Diefstal dekking Scootmobielverzekering

Jouw scootmobiel tegen diefstal verzekeren is een verstandige keuze. Diefstal is namelijk een niet te onderschatten risico. De kans dat je de scootmobiel ooit terug vindt, is namelijk zeer klein.

Een scootmobiel is een ongekentekend voertuig. Dat heeft als nadeel dat een gestolen voertuig eenvoudiger doorverkocht kan worden in vergelijking met een auto. Met de WA + diefstal ben je hiertegen verzekerd. Niet alleen het stelen zelf verzeker je, maar ook de beschadigingen door diefstal of bij een poging tot diefstal zijn verzekerd. Ook met goede sloten kun je nog niet zeker weten dat jouw scootmobiel overal veilig staat.

Welke dekking kies je voor jouw scootmobiel?

De verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Kiezen voor deze scootmobielverzekering houdt in dat bij een ongeval alleen de schade van de tegenpartij door jouw verzekeraar wordt betaald. Wil je ook een vergoeding voor schade aan jouw scootmobiel? Dan kies je voor de allrisks verzekering (WA casco). Bij een ongeval krijg je ook een vergoeding voor de reparatie van de schade aan jouw voertuig. De dekking is nog veel ruimer, want je krijgt bijvoorbeeld ook een uitkering bij schade door:

De derde variant is de WA + diefstal. Met deze verzekeringsvorm krijg je bijvoorbeeld bij stormschade, bij een ongeluk en bij brandschade niets uitgekeerd. Bij diefstal word je gecompenseerd.

Wanneer kies je voor de WA + diefstal?

De allrisks is de meest uitgebreide verzekering. Uiteraard is dit ook de verzekering waar jouw voorkeur naar uit gaat, maar de premie voor deze verzekeringsvorm is ook het hoogst. Je kunt in eerste instantie gaan voor de meest uitgebreide dekking. Komt de premie te hoog uit? Dan kies je voor een beperktere vorm. Je kunt kiezen voor de goedkoopste variant, de WA verzekering. Tegen een iets hogere premie kun je jouw scootmobiel ook verzekeren tegen diefstal.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.8

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 181 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 93% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.8 voor een scooterverzekering.

Rating

Bereken direct de premie van uw scootmobielverzekering!