All-Risk dekking bij een Scootmobielverzekering

Bij het verzekeren van jouw scootmobiel kun je kiezen tussen verschillende dekkingen. De allrisk verzekering biedt de meest uitgebreide dekking. Deze verzekeringsvorm is vooral aan te raden voor een nieuwe scootmobiel, maar ook voor een oudere scootmobiel kan de allrisks dekking vaak uit.

Bij schade aan jouw scootmobiel moet het gewoon goed geregeld zijn. Met de allrisk scootmobielverzekering heb je dan de juiste keuze gemaakt. Bij schade door bijvoorbeeld een ongeluk, vergoedt de verzekeraar de reparatiekosten. Ook als de schade door de tegenpartij veroorzaakt is. In dat geval verhaalt de verzekeraar de schade op de veroorzaker van de schade. Maar daar hoef jij niet op te wachten. Je kunt de schade gelijk laten repareren. Is repareren niet mogelijk omdat de scootmobiel te zwaar beschadigd is? Dan krijg je de dagwaarde uitgekeerd. Met het uitgekeerde bedrag kun je een andere scootmobiel kopen.

Scootmobielverzekering vergelijken? Bereken uw premie!

Waar moet ik mijn scootmobiel verzekeren?

Je kunt voor het verzekeren niet aankloppen bij een willekeurige verzekeraar. De meeste verzekeraars bieden namelijk geen scootmobielverzekering aan. Je kunt zelf op zoek gaan naar een verzekeraar, maar je kunt ook de best passende verzekering zoeken via Diks.nl. Wij vergelijken verzekeringen voor motorrijtuigen en daarbij nemen wij natuurlijk ook de scootmobiel mee. Via onze online vergelijkingstool kun je binnen een paar minuten berekenen wat de verzekering jou gaat kosten. Voordat je de scootmobiel in gebruik neemt, moet het voertuig verzekerd worden. Je krijgt van de verzekeraar een verzekeringsplaatje thuisgestuurd. Deze moet op de achterkant van de scootmobiel bevestigd worden.

Kiezen voor een goedkopere verzekeringsvorm

De allrisks scootmobielverzekering is niet altijd de beste keuze. Voor een scootmobiel met nog maar een waarde van een paar honderd euro, kan één van de twee goedkopere verzekeringsvormen een betere keuze zijn. De goedkoopste is de WA-verzekering. Houd er wel rekening mee dat deze verzekering alleen schade veroorzaakt aan anderen vergoedt. De andere optie is de WA + diefstal. Naast de aansprakelijkheidsschade biedt jouw verzekeraar ook dekking als de scootmobiel wordt gestolen of als het voertuig beschadigd is door diefstal of een poging tot diefstal.

Wanneer kies je voor de allrisks verzekering?

Zeker voor een nieuwe scootmobiel is een beperktere dekking niet aan te raden. Je wilt een dure scootmobiel namelijk vergoed krijgen als deze wordt gestolen. Ook bij een ongeval wil je een uitkering waarmee je de schade aan de scootmobiel weer kunt laten repareren. Eigenlijk komt het erop neer dat je jouw scootmobiel bij voorkeur allrisks verzekerd, tenzij de premie hierdoor onredelijk hoog uit komt. Bij het vergelijken op Diks.nl kun je eenvoudig inzichtelijk maken wat het verschil in premie is.

Scootmobielverzekering vergelijken? Bereken uw premie!

Welke verzekeringsvorm kiest u?

Naast de verplichte WA scootmobielverzekering heeft u de keuze uit twee uitgebreidere dekkingen:

Er zijn maar weinig verzekeraars die verzekeringen aanbieden voor de scootmobiel. De verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Vooral voor een nieuwe scootmobiel en voor oudere voertuigen met een hoge dagwaarde is de WA-verzekering te beperkt. Voor deze motorrijtuigen kunt u ook kiezen voor WA-casco(allrisk). De WA-casco(of allrisk) biedt de meest uitgebreide dekking en vergoedt bijna alle schades.

Klanten over een invalidenwagenverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 45 reviews
02-06-2021
Marielouise den ouden
Nadat ik alles had ingevuld kreeg ik netjes gelijk bericht dat de verzekering werd gecontroleerd en dat ik waarschijnlijk binnen 10 minuten tot een uur iets zou horen (maximaal 48 uur stond er ook bij) maar toen ik na een dag nog niks had gehoord even een berichtje gestuurd via facebook en binnen een paar minuten was het geregeld. Nu wachten op de verzekeringsmaarschappij totdat zij mijn "sticker" opsturen en dan genieten van mijn scootmobiel! Prims service tot nu toe dus
04-08-2019
Alberto
Jullie zijn de beste
22-07-2019
Ronald

Bereken nu de premie van uw scootmobielverzekering

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 15-06-2021

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op