Kan ik een scootmobiel verzekering overschrijven op naam iemand anders?

Bent u van plan een scootmobiel te gaan kopen of te verkopen? Dan vraagt u zich misschien af hoe het zit met de scootmobiel verzekering. Is het mogelijk om een scootmobiel verzekering over te schrijven op naam van iemand anders? En hoe werkt dit dan precies? Wij leggen het u uit in dit artikel.

Scootmobiel overschrijven

Stel u heeft een vriend of vriendin die een scootmobiel heeft, maar hij of zij wil is van plan deze te gaan verkopen. De scootmobiel is nog in goede staat en u wilt deze overnemen. Er zit nog een geldige scootmobiel verzekering op. De meeste scootmobiel verzekeringen hebben een looptijd van een jaar, van mei tot mei. U vraagt zich af of u de bestaande verzekering van uw vriend/vriendin kunt overnemen. Kan de huidige eigenaar dan de lopende scootmobiel verzekering op naam van iemand anders zetten? Het antwoord is nee. Het is niet mogelijk om uw scootmobiel verzekering op naam van iemand anders te zetten. Een scootmobiel verzekering is persoonsgebonden. Als koper van een scootmobiel, dient u dus altijd zelf een eigen scootmobiel verzekering af te sluiten.

Besparen op uw scootmobiel verzekering? Vergelijk premies!

Heb ik een nieuwe scootmobiel verzekering nodig?

Wanneer u een scootmobiel heeft gekocht, dan bent u verplicht een scootmobiel verzekering af te sluiten.Ook al heeft de scootmobiel geen kenteken. Uw scootmobiel moet tenminste een WA-verzekerd zijn, voor  schade die u met uw scootmobiel in het verkeer aan anderen toebrengt. Die verplichting vloeit voort uit Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Nadat u een verzekering hebt afgesloten ontvangt u een verzekeringsplaatje dat u achterop uw scootmobiel moet monteren.

Bereken direct de premie van uw scootmobiel verzekering!