Kan ik een scootmobiel tegen diefstal verzekeren?

Uw scootmobiel tegen diefstal verzekeren is een verstandige keuze. Diefstal is namelijk een niet te onderschatten risico. De kans dat u de scootmobiel ooit terug vindt, is namelijk zeer klein.

Een scootmobiel is een ongekentekend voertuig. Dat heeft als nadeel dat een gestolen voertuig eenvoudiger doorverkocht kan worden in vergelijking met een auto. Met een scootmobiel verzekering met Allrisk dekking bent u hiertegen verzekerd. Niet alleen het stelen zelf verzekert u, maar ook de beschadigingen door diefstal of bij een poging tot diefstal zijn verzekerd. Ook met goede sloten kun je nog niet zeker weten dat uw scootmobiel overal veilig staat.

Scootmobiel verzekering vergelijken? Bereken uw premie!

Diefstal scootmobiel verzekerd bij WA-dekking?

De verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Kiezen voor een WA scootmobielverzekering houdt in dat bij een ongeval alleen de schade van de tegenpartij door jouw verzekeraar wordt betaald. Wilt u ook een vergoeding voor schade aan uw scootmobiel? Dan kiest u voor de Allrisk verzekering (WA casco). Bij een ongeval krijgt u ook een vergoeding voor de reparatie van de schade aan uw scootmobiel. De dekking is nog veel ruimer, want bij diefstal van uw scootmobiel krijgt u ook een vergoeding.

All risk dekking scootmobiel

Wilt u zich verzekeren tegen diefstal van uw scootmobiel? Dan kiest u voor een scootmobielverzekering met Allrisk dekking.  Op het moment dat uw scootmobiel gestolen wordt, krijgt u een vergoeding. Heeft u een nieuwe scootmobiel? Dan is een Allrisk dekking dus aan te raden. U wilt uw dure scootmobiel namelijk vergoed krijgen als deze wordt gestolen. Ook bij een ongeval wilt u een uitkering waarmee u de schade aan de scootmobiel weer kunt laten repareren.

Welke dekking kiest u voor uw scootmobielverzekering?

Welke dekking u kiest is mede ook afhankelijk van het soort scootmobiel u heeft. Bij een oudere scootmobiel van een paar honderd euro kan alleen de WA-verzekering de beste keuze zijn. Dit is ook de goedkoopste verzekeringsvorm. De kosten variëren van een paar tientjes tot iets boven de honderd euro voor een jaar. Heeft u een gloednieuwe scootmobiel gekocht? Dan is de Allrisk scootmobielverzekering wellicht een goede keuze. De premie is in dat geval ook afhankelijk van de cataloguswaarde van de scootmobiel. Lees hier meer over de verschillende dekkingen voor uw scootmobiel.

Scootmobielverzekering vergelijken? Bereken uw premie!

Klanten over een scooterverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.3
Gemiddelde score
Gebasseerd op 42 reviews
Alberto
Jullie zijn de beste
Ronald
Rien
Het afsluiten van mijn scootmobiel ging makkelijk en snel.

Scootmobielverzekering vergelijken? Bereken uw premie!

  • Weet ik niet