Kan ik een zakelijke scooterverzekering afsluiten?

De meeste mensen hebben een scooter voor privé gebruik, maar u kunt een scooter natuurlijk ook zakelijk gebruiken, bijvoorbeeld voor zaken rondom uw bedrijf. Als u uw scooter zakelijk gebruikt, heeft u een zakelijke scooterverzekering nodig. Met een zakelijke scooterverzekering is uw scooter verzekerd bij bijvoorbeeld schade en diefstal. U kiest zelf hoe uitgebreid u verzekerd wilt zijn. Op Diks.nl leest u alles over een zakelijke scooterverzekering.

Scooterverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke dekkingen zijn er voor een zakelijke scooterverzekering?

Er zijn drie verschillende dekkingen voor een zakelijke scooterverzekering. Welke dekking u het beste kunt afsluiten is afhankelijk van uw scooter en persoonlijke situatie. De basisdekking voor een scooterverzekering is WA. In Nederland is het wettelijk verplicht om verzekerd te zijn voor schade die u een ander toebrengt met uw scooter. Hiervoor kunt u een WA scooterverzekering afsluiten. Als u na een aanrijding door uw schuld ook schade aan uw eigen scooter heeft, is dit echter niet meeverzekerd. U kunt ook kiezen voor een WA + beperkt casco dekking. Daarmee bent u, naast aansprakelijkheidsschades, ook verzekerd voor schade aan uw bromfiets door bijvoorbeeld brand en storm. Ook diefstal is meeverzekerd. Veel mensen vinden dat een prettig idee, want scooters zijn erg populair bij dieven. Tot slot kunt u kiezen voor de meest uitgebreide dekking. Met een allrisk scooterverzekering bent u ook verzekerd voor schade aan uw scooter door eigen schuld.

Scooter als bezorgbrommer

Gebruikt u uw scooter voor koeriersdiensten of het bezorgen van eten? Dan kunt u een speciale bezorgbrommerverzekering afsluiten. Hou er wel rekening mee dat u een hogere premie betaalt dan bij een reguliere scooterverzekering. Het gebruik van een scooter voor koeriersdiensten of maaltijdbezorging brengt namelijk weer andere, grotere risico’s met zich mee. Uit onderzoek is gebleken dat bestuurders van bezorgscooters bijna zes keer vaker schade rijden dan bestuurders van particuliere scooters. Ook ligt het schadebedrag ongeveer 75 procent hoger. Niet alle reguliere verzekeringsmaatschappijen durven dit risico aan te gaan. Daarom worden veel bezorgscooters verzekerd via verzekeringsmaatschappij de Vereende. De Vereende is gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere risico’s. Waar reguliere verzekeringsmaatschappijen afhaken, zullen zij een aanvraag vrijwel altijd accepteren.

Sluit uw zakelijke scooterverzekering af op Diks.nl

Op Diks.nl kunt u eenvoudig de premie voor uw zakelijke scooterverzekering berekenen. Zo weet u wat u straks elke maand kwijt bent aan verzekeringspremie. Ook kunt u verschillende aanbieders met elkaar vergelijken op prijs en inhoud. Dit doet u door een aantal gegevens in te voeren in onze online vergelijkingstool. U geeft direct aan of u de scooter zakelijk of particulier gebruikt. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle verzekeraars, inclusief bijbehorende premies. Heeft u nog vragen over een zakelijke scooterverzekering? Neem vooral contact met ons op!

Bereken online de premie voor uw scooterverzekering!