WA Scooterverzekering

De afkorting WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Uit de toevoeging wettelijk blijkt al dat deze scooterverzekering verplicht is. Dat is niet zonder reden. De schadelasten kunnen sterk oplopen.

U wilt uw scooter het liefst zo uitgebreid mogelijk verzekeren. Toch is dat niet altijd verstandig. Voor een scooter met een dagwaarde van een paar honderd euro wilt u geen honderden euro’s premie betalen.

Welke dekking biedt de WA scooterverzekering?

Deze verzekering keert alleen uit bij schade aangericht aan anderen of aan de bezittingen van anderen. Eigen schade kunt u dus niet claimen bij uw verzekeraar. Bij een aanrijding door uw schuld, keert uw verzekeraar de schade aan de tegenpartij uit, maar moet u zelf de schade aan uw eigen scooter betalen. Als de schade is veroorzaakt door de tegenpartij, dan kunt u deze wel verhalen op de verzekeraar van de veroorzaker.

Wie is verplicht om de scooter te verzekeren?

De verzekeringsplicht ligt bij de eigenaar van de scooter. Dit is diegene die het motorrijtuig op naam heeft. Ook als iemand anders doorgaans op de scooter gaat rijden, is de eigenaar aan te spreken op de verzekeringsplicht. De eigenaar is verantwoordelijk voor de gedragingen van de bestuurder. Bij een schade door de verzekerde scooter, heeft de tegenpartij een rechtstreeks vorderingsrecht op uw verzekeraar. Is uw scooter niet verzekerd, dan loopt u het risico om een bekeuring te krijgen en bent u ook zelf verantwoordelijk voor het betalen van schade.

Wanneer gaat u voor een WA scooterverzekering?

Er zijn vier verzekeringsvormen waar u tussen kunt kiezen. U kiest voor de meest beperkte WA verzekering als uw scooter maar een geringe dagwaarde heeft. Houdt er wel rekening mee dat u de eigen schade nooit kunt claimen bij uw scooterverzekering.

Besparen op de scooterverzekering met de WA verzekering

Besparen op de premie moet u op de juiste manier doen. U bespaart geld door te kiezen voor WA in plaats van bijvoorbeeld WA + diefstal en brand, maar kunt hier spijt van krijgen als uw scooter wordt gestolen. U kunt beter besparen door scooterverzekeringen te vergelijken en te kiezen voor de meest uitgebreide verzekering tegen de laagste premie.

Alle dekkingen bij een scooterverzekering:

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

8

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 267 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 94.8% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 8 voor een scooterverzekering.

Rating

Bereken de premie voor een scooterverzekering!