WA Scooterverzekering

De afkorting WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Uit de toevoeging wettelijk blijkt al dat deze scooterverzekering verplicht is. Dat is niet zonder reden. De schadelasten kunnen sterk oplopen.

Je wilt je scooter het liefst zo uitgebreid mogelijk verzekeren. Toch is dat niet altijd verstandig. Een scooter met een dagwaarde van een paar honderd euro ga je geen honderden euro’s aan premie voor betalen.

Welke dekking biedt de WA scooterverzekering?

De verzekering komt uitsluitend tot uitkering bij schade aangericht aan anderen of diens bezittingen. Eigen schade kun je dus niet claimen bij jouw verzekeraar. Bijvoorbeeld bij een aanrijding door jouw schuld, keert jouw verzekeraar de schade aan de tegenpartij uit. Je draait zelf op voor de schade aan jouw eigen scooter. In het geval de schade is veroorzaakt door de tegenpartij kun je de schade wel verhalen op de verzekeraar van de veroorzaker.

Wie is verplicht om de scooter te verzekeren?

De verzekeringsplicht ligt bij de eigenaar van de scooter. Dit is diegene die het motorrijtuig op naam heeft. Ook als iemand anders doorgaans op de scooter gaat rijden is de eigenaar van de scooter aan te spreken op de verzekeringsplicht. De eigenaar is verantwoordelijk voor de gedragingen van de bestuurder. Bij een schade door de verzekerde scooter heeft de tegenpartij een rechtstreeks vorderingsrecht op jouw verzekeraar. Bij het niet verzekeren loop je kans op een bekeuring, maar de gevolgen bij een ongeval met de onverzekerde scooter zijn nog veel groter. Je staat namelijk zelf voor de schade.

Wanneer ga je voor de WA scooterverzekering?

Er zijn vier verzekeringsvormen waar je tussen kunt kiezen. Je kiest voor de meest beperkte WA verzekering als je scooter maar een geringe dagwaarde heeft. Houd er wel rekening mee dat je de eigen schade nooit kunt claimen op jouw scooterverzekering.

Besparen op de scooterverzekering met de WA verzekering

Besparen op de premie moet je op de juiste manier doen. Je bespaart geld door te kiezen voor de WA in plaats van bijvoorbeeld de WA + diefstal en brand, maar bij diefstal was het achteraf een slechte keuze. Je kunt beter besparen door het vergelijken van de scooterverzekering. Je kunt het beste kiezen voor de meest uitgebreide verzekering tegen de laagste premie.

Alle dekkingen bij een scooterverzekering:

Bereken online de premie voor een scooterverzekering

Direct afsluiten