scooter verzekeren zonder rijbewijs

Scooter verzekeren zonder rijbewijs

Scooter verzekeren zonder rijbewijs? Het kan!

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

8

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 267 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 94.8% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 8 voor een scooterverzekering.

Rating

Onterecht wordt vaak gedacht dat u zonder rijbewijs een scooter niet kunt verzekeren. Er zijn verzekeraars die daar moeilijk over doen, maar er zijn voldoende mogelijkheden om te verzekeren. Maar u moet wel goed weten waar u moet zijn. Bij welke verzekeraars u terecht kunt zonder rijbewijs hebben wij in onze vergelijker gezet.

Zodra u een scooter op naam krijgt, moet u ook zorgen voor een verzekering tegen de wettelijke aansprakelijkheid. Zonder rijbewijs mag u een scooter niet besturen, maar het voertuig alvast kopen mag natuurlijk wel. Sommige verzekeraars eisen een rijbewijs voor een scooterverzekering. Andere verzekeraars doen niet moeilijk en sluiten de scooterverzekering gewoon af. Uiteraard mag u zonder rijbewijs niet op de scooter rijden, maar anderen met een rijbewijs natuurlijk wel.

Kunt u zonder rijbewijs een scooter kopen?

Uiteraard is dat mogelijk. Bij het overschrijven op uw naam moet u wel een legitimatie tonen, maar dat hoeft niet het rijbewijs te zijn. Ook met een ID-kaart of een paspoort kunt u zich legitimeren. Op het moment de scooter op uw naam komt, moet de scooter ook verzekerd zijn tegen de wettelijke aansprakelijkheid. Niet alle verzekeraars bieden de scooterverzekering aan. Een bijkomend probleem is dat niet alle verzekeraars die de verzekering wel aanbieden, geen issue zullen maken over het zonder rijbewijs verzekeren van de scooter. De spoeling is dus dun, maar er zijn verzekeraars waar u terecht kunt.

Rij niet zonder rijbewijs op de scooter

Het is logisch, maar we willen u toch nog even wijzen op het belang van het verzekeren. Het zonder rijbewijs op de scooter rijden zorgt ervoor dat u niet verzekerd bent. Bij een ongeval kunnen de gevolgen niet te overzien zijn als de verzekeraar de schade niet vergoedt. U moet er toch niet aan denken dat u onverzekerd een voetganger aanrijdt die hierdoor invalide raakt. Het leed is alleen al groot door de lichamelijke schade aan het slachtoffer, maar daar komt het financiële leed nog bij. De schade kan in de tonnen aan euro’s lopen. Als de verzekeraar niet uitkeert moet u de financiële schade dus zelf betalen. Daar kunt u levenslang voor moeten betalen.

Wees kritisch bij het uitlenen van de scooter

Zonder rijbewijs mag u er zelf niet op rijden, maar uitlenen kan natuurlijk wel. Maar pas op aan wie u de scooter uitleent. Wees er in ieder geval zeker van dat de bestuurder van uw scooter een rijbewijs heeft.

Let op! Ook als u pas op de scooter gaat rijden zodra u uw rijbewijs heeft, moet de scooter wel verzekerd worden. Ook als de scooter ongebruikt in de schuur staat, blijft de verzekeringsplicht bestaan. Als u het voertuig tijdelijk niet gaat gebruiken, kunt u de verzekeringsplicht opschorten.

 

Scooter verzekeren zonder rijbewijs? Het kan!