Een scooter verkopen: wat te doen?

Het komt geregeld voor dat iemand een scooter of bromfiets verkoopt en het kentekenbewijs niet laat overschrijven op naam van de koper. Vaak worden alle papieren gewoon meegegeven aan de koper van de scooter. Wat moet u precies doen bij de verkoop van een scooter of bromfiets?

Scooter overschrijven

Als u een scooter verkoopt dan moet u de scooter overschrijven op de naam van de koper. Doet u dit niet, dan blijft u aansprakelijk voor de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een scooter, zoals de scooterverzekering en eventuele boetes. Zorg er dus voor dat u een officieel vrijwaringsbewijs krijgt bij de verkoop. Dit document is namelijk het enige geaccepteerde bewijs dat u niet meer aansprakelijk bent voor de verplichtingen die u als kentekenhouder heeft.

Besparen op uw scooterverzekering? Vergelijk premies!

Ontvangst vrijwaringsbewijs

Een medewerker zet de scooter op de naam van de koper, waarbij deze een tenaamstellingsverslag ontvangt. U als verkoper ontvangt een vrijwaringsbewijs. Vanaf dit moment is de koper aansprakelijk voor de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een bromfiets.

De koper is nu ook verplicht om de scooter minimaal voor de wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren. U kunt de scooterverzekering nu opzeggen of tijdelijk stopzetten (opschorten) en deze weer activeren wanneer u een andere scooter hebt gekocht.

Besparen op uw scooterverzekering? Vergelijk premies!

Hoe kan ik mijn scooterverzekering opzeggen?

Beschikt u over een lopende scooterverzekering bij Diks.nl? Op onze website kunt u de scooterverzekering  eenvoudig opzeggen. Vul de gevraagde gegevens in en vermeld de datum van opzegging. Dit is de datum die vermeld staat op het vrijwaringsbewijs. Bij het versturen van het ingevulde formulier stopt de scooterverzekering direct.

Bereken de premie voor een scooterverzekering