Een scooter verkopen: wat te doen?

Het komt geregeld voor dat iemand een scooter of bromfiets verkoopt en het kentekenbewijs niet laat overschrijven op naam van de koper. Vaak worden alle papieren gewoon meegegeven aan de koper van de scooter. Wat moet u precies doen bij de verkoop van een scooter of bromfiets?

Besparen op uw scooterverzekering? Vergelijk premies!

Waar kan ik mijn scooter overschrijven?

Over het algemeen kunt u de scooter laten overschrijven op de naam van de nieuwe eigenaar bij een kentekenloket, zoals een vestiging van PostNL, een RDW-keuringsstation of een RDW-balie.

Om uw scooter over te laten schrijven heeft u het volgende nodig:

  • het originele tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en
  • het overschrijvingsbewijs óf
  • het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) met de tenaamstellingscode
  • een geldig legitimatiebewijs

Ontvangst vrijwaringsbewijs

Een medewerker zet de scooter op de naam van de koper, waarbij deze een tenaamstellingsverslag ontvangt. U als verkoper ontvangt een vrijwaringsbewijs. Vanaf dit moment is de koper aansprakelijk voor de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een bromfiets.

De koper is nu ook verplicht om de scooter minimaal voor de wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren. U kunt de scooterverzekering nu opzeggen of tijdelijk stopzetten (opschorten) en deze weer activeren wanneer u een andere scooter hebt gekocht.

Hoe kan ik mijn scooterverzekering opzeggen?

Beschikt u over een lopende scooterverzekering bij Diks.nl? Op onze website kunt u de scooterverzekering  eenvoudig opzeggen. Vul de gevraagde gegevens in en vermeld de datum van opzegging. Dit is de datum die vermeld staat op het vrijwaringsbewijs. Bij het versturen van het ingevulde formulier stopt de scooterverzekering direct.

Bereken de premie voor een scooterverzekering