Scooter verkocht. Wat moet ik met de scooterverzekering?

In het verleden werden bromfietsen en scooters verkocht inclusief de scooterverzekering. Tegenwoordig is deze verzekering in dat opzicht te vergelijken met een autoverzekering. Wat kunt u met de verzekering nadat de scooter of bromfiets verkocht is?

De meeste verzekeringen kennen tegenwoordig een contractperiode van één jaar. Na deze periode zijn zij dagelijks opzegbaar. Verzekeraars mogen echter wel een opzegtermijn van één maand aanhouden.

Besparen op uw scooterverzekering? Vergelijk premies!

Contract scooterverzekering openbreken

Een scooterverzekering is ook een contract voor één jaar. Bij verkoop kunt u de verzekering per de verkoopdatum beëindigen. Hierbij geldt wel als voorwaarde dat de verkoop binnen 30 dagen gemeld moet worden. Wilt u na 30 dagen opzeggen? Dan wordt de polis pas beëindigd per de datum dat de verkoop gemeld is. Na een contractperiode van één jaar, zal de verzekeraar de verzekering weer voor een jaar verlengen. U kunt de verzekering dan tussentijds opzeggen zonder specifieke reden.

Opgebouwde schadevrije jaren

De schadevrije jaren die u met de scooterverzekering heeft opgebouwd, kunt u na het opzeggen meenemen naar een andere verzekeraar. Deze jaren geven recht op een korting op de verschuldigde premie.

Scooterverzekering overdragen?

Een scooterverzekering is persoonlijk en is niet over te dragen op de koper van de scooter. Er moet een nieuwe verzekering afgesloten worden door de nieuwe eigenaar.

Teveel betaalde premie bij beëindiging

Na het opzeggen van de verzekering heeft u recht op teruggave van de teveel betaalde premie. De verzekeraar gaat berekenen wat er teveel betaald is en dit krijgt u teruggestort. Houd er wel rekening mee dat de verzekeraar poliskosten in rekening kan brengen. Dit verlaagt de restitutie en kan er zelfs voor zorgen dat u nog bij moet betalen.

Vergelijk uw verzekering ook eens met andere verzekeraars. De kans is namelijk groot dat u veel geld kunt besparen door over te stappen.

onderzoek-brommers-2020

Verkoop brommers enorm toegenomen

Uit onderzoek van Diks Verzekeringen blijkt dat de verkoop van brommers in de eerste...

Lees meer
Verschil scooter, bromfiets, snorfiets

Scooter, bromfiets, snorfiets: wat is het verschil?

Scooter kenmerken Een scooter is een gemotoriseerde tweewieler met twee kleine, brede wielen. Scooter...

Lees meer

Bereken de premie voor een scooterverzekering