Scooter rijbewijs

Vanaf je zestiende verjaardag mag je met een scooter rijden. Een Scooter rijbewijs AM is dan wel verplicht. Zo’n scooter rijbewijs heb je voor het leven. Maar je moet er wel eerst de benodigde examens voor behalen.

Je kan theorie-examen doen als je zestien jaar of ouder bent. Enkele maanden voor je zestien jaar wordt, kan je al wel een examendatum reserveren.

Sinds 1 maart 2010 moet u bovendien het praktijkexamen scooter (of het aparte praktijkexamen voor brommobiel) behalen.

Zware overtredingen op de scooter tellen ook mee voor het beginnersrijbewijs.

Scooter Rijbewijs 2010

Voor het halen van je scooter rijbewijs (categorie AM) moet je na het theorie-examen ook slagen voor een praktijkexamen. Het praktijkexamen is ingevoerd om het aantal ongelukken met scooters te verminderen en de veiligheid te vergroten.

Als je een rijbewijs voor de categorie A of B hebt mag je scooter rijden. Je hoeft dan niet op examen. Heb je nog geen ander rijbewijs dan kan je vanaf je 16e jaar op examen.

Vrijstelling Scooter rijbewijs

Als je al een geldig Nederlands auto rijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) heeft, hoef je geen apart scooter rijbewijs AM te hebben. Je moet dat auto- of motorrijbewijs wel bij je hebben als u met een scooter rijdt.

Als het rijbewijs A of B om medische redenen niet langer geldig is bestaat de mogelijkheid om in het bezit te blijven of te komen van een rijbewijs AM. Hiermee kan men een brommobiel (blijven) besturen. Informatie hierover geeft de afdeling Burgerzaken van de gemeente.

Lees ook:

Als 16 jarige je scooter verzekeren – Waarop letten?

Is een verzekering voor een brommobiel verplicht?

 

Klanten over een scooterverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.4
Gemiddelde score
Gebasseerd op 305 reviews
A. van Tulder
direct een helder antwoord op mijn vraag.
Yoda Van Delft
de persoon die reageerde reageerde vlot en duidelijk
vassilios
het is gewoon top. simpel en makkelijk.

Bereken de premie voor een scooterverzekering!