Wat is een ongevallen opzittende verzekering?

Een ongevallen opzittenden verzekering is zeker bij het verzekeren van je scooter een aanrader. Deze aanvullende verzekering keert namelijk een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of het overlijden van één of twee opzittende ten gevolge van een ongeval.

Een ongeval met een scooter blijft vaak niet bij materiële schade. De letselschade kan beperkt blijven tot schaafwonden, maar met een beetje pech kun je er blijvend letsel aan over houden. Een ongeval kan je hele leven beïnvloeden doordat je blijvend invalide raakt.

Wat keert de ongevallen opzittende uit?

Bij overlijden volgt er een uitkering van €5.000 en bij blijvende invaliditeit van €22.500. Deze bedragen gelden per opzittende. De uitkering bij blijvende invaliditeit wordt pas uitgekeerd als vaststaat dat het letsel zorgt voor blijvende invaliditeit. Het kan dus geruime tijd duren voordat de verzekeraar het bedrag uitkeert. Bij overlijden ten gevolge van een ongeval volgt er snel een uitkering.

Wat als er discussie ontstaat over de toedracht van de schade?

Na een schade kan het jaren duren tot de schadeafwikkeling afgerond is. Zeker als er ook nog letsel ontstaan is door het ongeval. De uitkering uit de ongevallen opzittende is niet afhankelijk van de schuldvraag. Zodra blijvende invaliditeit is vastgesteld volgt er een uitkering. Hetzelfde kun je zeggen over de uitkering bij overlijden van één van de opzittende.

Klanten over een scooterverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.4
Gemiddelde score
Gebasseerd op 300 reviews
C van Loenen
Even gebeld Anna 5 min had ik via de mail de bevestiging binnen
Anita
Goed
ab de leeuw
nog geen ervaring gelukkig schade rijden is niet leuk

Bereken direct de premie van uw scooterverzekering!