Kan een scooterverzekering worden afgesloten op naam van mijn ouders?

In principe dient de kentekenhouder van een voertuig zelf een passende verzekering af te sluiten. De kentekenhouder van de scooter is namelijk verzekeringsplichtig: er dient minimaal een WA verzekering afgesloten te worden.

Wanneer jouw ouders de scooter op naam hebben, dan kunnen zij een scooterverzekering afsluiten. Ga jij er op rijden, dan moet je als bestuurder opgegeven worden. Dit om problemen bij schade te voorkomen.

Staat het kenteken op jouw naam? Dan is het logischer om zelf de verzekering af te sluiten voor de scooter. Alleen op die manier bouw je ook zelf schadevrije jaren op. Dat is dan weer prettig, wanneer je later een auto of motor wilt verzekeren.

Besparen op uw scooterverzekering? Vergelijk premies!

Waarom betaal ik veel meer verzekeringspremie voor een scooter dan mijn ouders?

De verzekeraar berekent de premie voor een scooterverzekering aan de hand van de jongste bestuurder. Jongere bestuurders (onder de 24 jaar) hebben minder rijervaring en zijn vaker betrokken bij schades. Om te zorgen dat de verzekeraar deze schadelast kan dragen, is de premie hoger voor jongere bestuurders.

Kan de verzekeraar moeilijk doen wanneer niet de juiste persoon op de polis staat?

Ja. De verzekeraar berekent haar premie aan de hand van een inschatting over het risico dat zij loopt. Mocht blijken dat bij de aanvraag niet de juiste gegevens zijn verstrekt (en dus ook een lagere premie is betaald), dan kan de verzekeraar bij schade een verhoogd eigen risico in rekening brengen. Ook kan de verzekeraar besluiten om de schade geheel niet te vergoeden wegens fraude. Het is dus heel onverstandig om de jongste bestuurder niet te vermelden bij de aanvraag.

Kunnen mijn ouders de verzekeringszaken voor mij regelen?

Totdat je 18 jaar bent mogen je ouders verzekeringszaken voor jou regelen. Ben je ouder dan 18? Het aanvragen van een scooterverzekering moet je dan zelf doen. Voor vragen en wijzigingen mogen je ouders bellen wanneer jij hier toestemming voor hebt gegeven.

Lees ook:

Klanten over een scooterverzekering

Mogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.3
Gemiddelde score
Gebasseerd op 287 reviews
Isabella
De telefoon werd vlot opgenomen en ben goed geïnformeerd en ia whatsapp krijg je ook vliegensvlug antwoord op je vragen
Delano
Ik hoop dat dit snel afgehandeld word
A
Het contact verliep soepel en de service is klantgericht.

Bereken de premie voor een scooterverzekering