Hoe komt u aan een scooterverzekering?

Als eigenaar van een scooter komt u niet onder een scooterverzekering uit. Niet voldoen aan de verzekeringsplicht kan grote gevolgen hebben. Hoe sluit u een scooterverzekering af?

Een scooter is een motorrijtuig waar een verzekeringsplicht voor geldt. Net als een auto en een motor heeft de scooter kenteken.

Wanneer sluit u een scooterverzekering af?

De verzekering moet u geregeld hebben voordat u de weg op gaat. Het onverzekerd rondrijden op een scooter wordt gezien als een zwaar misdrijf. Een ongeluk veroorzaken met een onverzekerde scooter heeft grote gevolgen. De schade wordt namelijk verhaald op de bestuurder van de scooter. Om de kosten van de scooterverzekering hoeft u het niet te laten. De goedkoopste WA verzekering kost u namelijk maar een paar euro’s in de maand. Door te vergelijken zijn ook de uitgebreidere verzekeringsvormen goed betaalbaar.

Vergelijk en kies de juiste verzekering

Welke verzekeringsvorm de verstandigste keuze is, is een kwestie van vergelijken en de premie afwegen tegen de geboden dekking in de verzekering. Het liefst heeft u natuurlijk de meest uitgebreide verzekering, maar de premie moet wel betaalbaar blijven. De hoogte van de premie moet ook opwegen tegen de dekking die de verzekering biedt. Voor een scooter met nog maar een waarde van een paar honderd euro gaat u geen honderden euro’s per jaar aan premie betalen. Door het vergelijken op Diks.nl kunt u de goedkoopste scooterverzekering met de ruimste dekking kiezen.

Bereken de premie voor een scooterverzekering!