In 3 minuten geregeld
Laagste premies
tot 75% korting

WA + diefstaldekking bij een scooterverzekering

Vindt u de WA scooterverzekering te beperkt en de WA + diefstal, brand en aanrijding te duur? Deze tussenvorm is een optie. Het risico van diefstal is namelijk groot en met deze scooterverzekering bent u tegen dit risico verzekerd.

Diefstal is een groot risico. Na diefstal is de kans dat de scooter terug wordt gevonden klein. Als het wel lukt is er een grote kans dat de scooter beschadigd is. U kunt uw scooter met de beste sloten vastzetten, maar daarmee kunt u diefstal vaak niet voorkomen. Met de juiste sloten kunt u dieven wel ontmoedigen. Met deze scooterverzekering bent u in ieder geval verzekerd als uw scooter toch gestolen wordt.

Wanneer kiest u voor de WA + diefstal?

Vooral scooters die een hoge waarde vertegenwoordigen worden vaak gestolen, maar dit geldt ook voor scooters met kostbare accessoires. Een gelegenheidsdief kan ook gaan voor een willekeurige scooter, zonder te letten op de waarde. Voor nieuwe scooters wordt vaak gekozen voor de meest uitgebreide scooterverzekering, de WA + diefstal, brand en aanrijding. Welke dekking het meest geschikt is, hangt ook af van de hoogte van de premie. Vergeet niet dat de kwaliteit van de verzekering eveneens van belang is.

Voldoen aan de eisen die de verzekeraar stelt

Bij het verzekeren tegen diefstal, stellen verzekeraars vaak specifieke voorwaarden waar u aan moet voldoen. Een van de eisen is dat u aangifte moet doen bij de politie. Dit vergroot de kans op het terugvinden van de scooter. Daar is de verzekeraar bij gebaat. Ook kan de verzekeraar eisen stellen aan de sloten en aan de nachtstalling. Belangrijk is om de scooter altijd goed op slot te doen, ook als u maar even wegloopt.

Alle dekkingen bij een scooterverzekering:

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

8

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 267 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 94.8% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 8 voor een scooterverzekering.

Rating

Bereken de premie voor een scooterverzekering!