WA + Diefstaldekking bij een scooterverzekering

Vind je de WA scooterverzekering te beperkt en de WA + diefstal, brand en aanrijding te duur? Deze tussenvorm is een optie. Het risico van diefstal is namelijk groot en met deze scooterverzekering ben je tegen dit risico verzekerd.

Diefstal is een groot risico. Na diefstal is de kans dat de scooter terug wordt gevonden klein. Als het wel lukt is er een grote kans dat je de scooter beschadigd terug krijgt. Je kunt met de beste sloten je scooter vastzetten, maar je kunt diefstal vaak niet voorkomen. Met de juiste sloten kun je dieven wel ontmoedigen. Met deze scooterverzekering ben je er in ieder geval tegen verzekerd als het wel lukt om jouw scooter te stelen.

Wanneer kies je voor de WA + diefstal?

Het dievengilde gaat het liefst voor specifieke scooters. Vooral voor de scooters die een hoge waarde vertegenwoordigen, maar ze kunnen ook letten op kostbare accessoires die erop zitten. Een gelegenheidsdief kan ook gewoon gaan voor een willekeurige scooter waarbij het niet uitmaakt wat de waarde ervan is. Voor nieuwe scooters wordt vaak gekozen voor de meest uitgebreide scooterverzekeringen, namelijk de WA + diefstal, brand en aanrijding. Welke dekking het meest geschikt is, hangt ook af van de hoogte van de premie. Vergeet niet dat de kwaliteit van de verzekering ook wat waard is.

Voldoen aan de eisen die de verzekeraar stelt

Bij het verzekeren tegen diefstal stellen verzekeraars vaak specifieke voorwaarden waar je aan moet voldoen. Eén van de eisen is het doen van aangifte bij de politie. Dit vergroot de kans op het terugvinden van de scooter. Daar is de verzekeraar namelijk bij gebaat. Ook kan de verzekeraar eisen stellen aan de sloten en hoe de nachtstalling geregeld is. Belangrijk is om de scooter altijd goed op slot te doen. Dus ook als je maar even wegloopt.

Alle dekkingen bij een scooterverzekering:

Bereken online de premie voor een scooterverzekering

Direct afsluiten