WA diefstal- en branddekking bij een scooterverzekering

Dit is één van de vier verzekeringsvormen voor scooters. Naast de verplichte verzekering tegen aansprakelijkheid (WA), biedt deze verzekering ook dekking tegen diefstal en brand.

Het voordeel van een ruime keuze, is dat u de scooterverzekering zo goed mogelijk kunt afstemmen op de risico’s die u denkt te lopen. In vergelijking met de WA scooterverzekering biedt deze verzekering een ruime dekking tegen een beperkt hogere premie.

Waarom kiezen voor de WA + diefstal en brand?

U wilt uw scooter graag zo goed mogelijk verzekeren tegen een zo laag mogelijke premie. Door uw scooter WA te verzekeren, heeft u de laagst mogelijke lasten. Bij diefstal krijgt u echter niets uitgekeerd. Dat is niet wenselijk, zeker als de WA + diefstal en brand maar een paar euro’s per maand duurder is. Voor scooters tot drie jaar oud wordt vaak gekozen voor de meest uitgebreide verzekering. Bij oudere scooters is het een kwestie van afwegen en vergelijken. Heeft u bijvoorbeeld al schadevrije jaren opgebouwd? Dan kunt u relatief goedkoop voor een uitgebreide scooterverzekering kiezen.

Wat moet ik doen bij schade?

Bij een ongeval met letsel en bij diefstal van uw scooter moet u eerst contact opnemen met de politie. Bij diefstal kan een snelle aangifte ervoor zorgen dat de scooter nog onbeschadigd terug wordt gevonden. De volgende stap is het informeren van de verzekeraar. Bij een aanrijding door uw schuld biedt de WA + diefstal en brand geen dekking voor schade aan uw eigen scooter. De verzekeraar zorgt wel voor het schadeloosstellen van de gedupeerde tegenpartij. Volg de aanwijzingen van de verzekeraar zo goed mogelijk op. Klik hier om een schade online te melden.

Vergelijken zorgt voor lage maandlasten

Sluit uw scooterverzekering niet af bij een willekeurige verzekeraar. Vergelijk de verzekeraars eerst met elkaar. Dit kunt u zelf doen op Diks.nl. Wij zorgen ervoor dat u uw scooter goed kunt verzekeren tegen de laagste premie.

Alle dekkingen bij een scooterverzekering:

Klanten over een scooterverzekering

logo klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebasseerd op 274 reviews
Niels
Snel en vriendelijk geholpen met mijn 3e bromfietsverzekering bij Diks. Aanrader!
G
Goed en snel geholpen door een medewerker bij het invullen van een aanvraag voor een verzekering.
Remco Arkeveld
Veel rompslomp

Bereken de premie voor een scooterverzekering!