WA diefstal- en branddekking bij een scooterverzekering

Dit is één van de vier verzekeringsvormen voor een scooterverzekering. Naast de verplichte verzekering tegen aansprakelijkheid (WA), biedt deze verzekering ook dekking tegen diefstal en brand.

Het voordeel van een ruime keuze is dat je de scooterverzekering zo goed mogelijk kunt afstemmen op de risico’s die je denkt te lopen. In vergelijking met de WA scooterverzekering biedt deze verzekering een ruime dekking tegen een beperkt hogere premie.

Waarom kiezen voor de WA + diefstal en brand?

Bij het vergelijken is je doel om je scooter goed te verzekeren tegen een zo laag mogelijke premie. Door je scooter WA te verzekeren heb je de laagst mogelijke lasten, maar bijvoorbeeld bij diefstal krijg je niets uitgekeerd. Dat is niet wenselijk, zeker als de WA + diefstal en brand maar een paar euro’s per maand duurder is. Voor scooters tot drie jaar oud wordt vaak gekozen voor de meest uitgebreide verzekering. Bij oudere scooters is het een kwestie van afwegen en vergelijken. Heb je bijvoorbeeld al schadevrije jaren opgebouwd? Dan kun je relatief goedkoop voor een uitgebreide scooterverzekering kiezen.

Wat moet je doen bij schade?

Bij een ongeval met letsel en bij diefstal van je scooter moet je eerst contact opnemen met de politie. Bij diefstal kan een snelle aangifte ervoor zorgen dat de scooter nog onbeschadigd terug wordt gevonden. De volgende stap is het informeren van de verzekeraar. Bij een aanrijding door jouw schuld biedt de WA + diefstal en brand geen dekking voor schade aan je eigen scooter. De verzekeraar zorgt wel voor het schadeloosstellen van de gedupeerde tegenpartij. Volg de aanwijzingen van de verzekeraar zo goed mogelijk op. Klik hier om een schade online te melden.

Vergelijken zorgt voor lage maandlasten

Sluit je scooterverzekering niet af bij een willekeurige verzekeraar. Vergelijk de verzekeraars eerst met elkaar. Dit kun je zelf doen op Diks.nl. Wij zorgen ervoor dat jij je scooter goed kunt verzekeren tegen de laagste premie.

Alle dekkingen bij een scooterverzekering:

Bereken online de premie voor een scooterverzekering

Direct afsluiten