WA diefstal, brand en aanrijding bij een scooterverzekering

De meest uitgebreide scooterverzekering is de WA + diefstal, brand en aanrijding. Deze verzekering lijkt het meest op de allrisk verzekering zoals wij deze kennen van de autoverzekering.

Als u de meest volledige dekking voor uw scooter wenst, kiest u voor deze dekking. Het is de duurste van de vier verzekeringsvormen, maar door te vergelijken kunt u de goedkoopste verzekeraar selecteren, en heeft u toch een ruime dekking voor uw scooter.

Welke dekking biedt de WA + diefstal, brand en aanrijding?

De afkorting WA staat voor de verplichte dekking tegen de wettelijke aansprakelijkheid. Het grootste voordeel van deze verzekeringsvorm ten opzichte van de drie beperktere dekkingen is het onderdeel ‘aanrijding’. Bij een schade door uw schuld wordt de tegenpartij schadeloos gesteld uit de WA-dekking. In deze verzekeringsvorm krijgt u bij schade door uw schuld ook de schade aan uw eigen scooter uitgekeerd.

Wanneer kiest u voor de WA + diefstal, brand en aanrijding?

Voor nieuwe scooters wordt standaard gekozen voor deze dekking. Ook bij het kopen van een tweedehands scooter van nog maar een paar jaar oud, moet u eigenlijk geen genoegen nemen met een beperktere dekking. Door één inschattingsfoutje kunt u schade aanrichten. Het is zeer frustrerend als u dan niet uw eigen schade uitgekeerd krijgt. Zelfs voor oudere scooters met een hoge dagwaarde kan deze dekking zinvol zijn.

De premie laag houden

Door niet voor de eerste de beste verzekeraar te kiezen kunt u flink geld besparen. Door online te vergelijken weet u wat u kwijt bent aan premie bij de verschillende verzekeraars. In de loop van de jaren kan de premie nog verder dalen, want u bouwt schadevrije jaren op. Deze geven recht op een extra korting op de scooterverzekering. Nadat de scooterverzekering één jaar gelopen heeft, kunt u opnieuw vergelijken en mogelijk weer besparen door over te sluiten.

Alle dekkingen bij een scooterverzekering:

Klanten over een scooterverzekering

logo klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebasseerd op 274 reviews
Niels
Snel en vriendelijk geholpen met mijn 3e bromfietsverzekering bij Diks. Aanrader!
G
Goed en snel geholpen door een medewerker bij het invullen van een aanvraag voor een verzekering.
Remco Arkeveld
Veel rompslomp

Bereken de premie voor een scooterverzekering!