WA Diefstal, brand en aanrijding bij een scooterverzekering

De meest uitgebreide scooterverzekering is de WA + diefstal, brand en aanrijding. Deze verzekering lijkt het meest op de all risk verzekering zoals wij deze kennen van de autoverzekering.

Als je de meest volledige dekking voor je scooter wenst, kies je voor deze dekking. Het is de duurste van de vier verzekeringsvormen, maar door te vergelijken kun je de goedkoopste verzekeraar selecteren, en heb je toch een ruime dekking voor je scooter.

Welke dekking biedt de WA + diefstal, brand en aanrijding?

De afkorting WA staat voor de verplichte dekking tegen de wettelijke aansprakelijkheid. Het grootste voordeel van deze verzekeringsvorm ten opzichte van de drie beperktere dekkingen is het onderdeel “aanrijding”. Bij een schade door jouw schuld wordt de tegenpartij schadeloos gesteld uit de WA-dekking. In deze verzekeringsvorm krijg je bij schade door jouw schuld ook de schade aan je eigen scooter uitgekeerd.

Wanneer kies je voor de WA + diefstal, brand en aanrijding?

Voor nieuwe scooters wordt standaard gekozen voor deze dekking. Ook bij het kopen van een tweedehands scooter van nog maar een paar jaren oud, moet je eigenlijk geen genoegen nemen met een beperktere dekking. Door één inschattingsfoutje kun je schade aanrichten. Het is dan zeer frustrerend dat je niet je eigen schade uitgekeerd krijgt. Zelfs voor oudere scooters met nog een hoge dagwaarde kan deze dekking uit.

De premie laag houden

Door niet voor de eerste de beste verzekeraar te kiezen kun je flink geld besparen. Door online te berekenen weet je wat je kwijt bent aan premie bij de verschillende verzekeraars. In de loop van de jaren kan de premie nog verder dalen, want je bouwt schadevrije jaren op. Deze geven recht op een extra korting op de scooterverzekering. Nadat de scooterverzekering één jaar gelopen heeft, kun je weer vergelijken en mogelijk weer besparen door over te sluiten.

Alle dekkingen bij een scooterverzekering:

Bereken online de premie voor een scooterverzekering

Direct afsluiten