Welke aanvullende dekkingen zijn er?

Aanvullend op de scooterverzekering kun je een aantal aanvullende dekkingen afsluiten. Deze zijn gericht op een uitkering bij een ongeval en op het verhalen van jouw schade bij een ongeval veroorzaakt door een ander.

Bij een ongeval mag je blij zijn als het bij materiële schade blijft. Op een scooter ben je kwetsbaar. Kans op letselschade bij een val is groot. Als je ook nog een passagier meeneemt, heb je een extra verantwoordelijkheid. Bij een foutje door jou kan de opzittende ook zwaar letsel oplopen. Zelfs het overlijden door een ongeval kun je niet uitsluiten. De financiële schade bij letsel of overlijden kun je deels opvangen met de ongevallen opzittende verzekering.

Bij schade veroorzaakt door de tegenpartij moet je in sommige gevallen zelf zorgen voor het verhalen van de schade aan jouw scooter. Ook hier is een aanvullende verzekering voor.

De gratis 112schade.nl verhaalservice

In het geval je gekozen hebt voor de scooterverzekering WA + diefstal, brand en aanrijding, keert de verzekeraar jouw schade uit bij een ongeval. Dit ongeacht de vraag of jij of de tegenpartij de schuldige is. Indien je scooter beperkter verzekerd is, moet je zelf zorgen voor het verhalen van jouw schade op de schuldige tegenpartij. Dit kan lastig zijn. Hier kun je 112schade.nl voor inschakelen. Voor jou zitten hier geen kosten aan verbonden. De rekening voor het verhalen van de schade wordt namelijk ook verhaald op de tegenpartij. Deze verhaalservice ben je geen premie over verschuldigd.

Ongevallen opzittenden verzekering

Je moet er niet aan denken, maar door een ongeval kun jij (en de eventuele passagier) blijvend arbeidsongeschikt raken. Het kan nog erger, want een ongeval kan zelfs de dood tot gevolg hebben. Dit risico is voor opzittende op een scooter naar verhouding groot. Zelfs bij een klein ongelukje kun je onderuit gaan en kunnen jou en je passagier de meest verschrikkelijke letsels overkomen. Met de ongevallen opzittende verzekering kun je het risico natuurlijk niet wegnemen, maar je kunt wel zorgen voor een financiële tegemoetkoming als het gebeurd is. De verzekering keert een bedrag van €22.500 uit bij blijvende invaliditeit en €5.000 bij dood van een opzittende.

Verhaal rechtsbijstand

Ter aanvulling op de gratis verhaalservice van 112schade.nl, kan een aanvullende verzekering toch toegevoegde waarde hebben. Als de zaak bijvoorbeeld voor de rechter uitgevochten moet worden kan vanuit deze verzekering de proceskosten gedragen worden. De verhaal rechtsbijstand kan hoge kosten die anders voor jouw rekening komen voorkomen.

Klanten over een scooterverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.4
Gemiddelde score
Gebasseerd op 307 reviews
David Kanij
Ik had een scooter verzekering aangevraagd, had ik de verkeerde gegevens ingevuld. Werd over de chat perfect geholpen. Mijn aanvraag werd aangepast en gelijk alles in orde gemaakt.
Eveline Diersman
Ik had een aantal vragen over een nieuwe scooter verzekering. Snel antwoord op al mijn vragen. Als ik het kenteken heb, ga ik hier zeker mijn scooterverzekering afsluiten.
A. van Tulder
direct een helder antwoord op mijn vraag.

Bereken direct de premie van uw scooterverzekering!