Wat is de dagwaarde van een scooter?

De dagwaarde is de waarde van uw scooter op dit moment. Voor een scooterverzekering spelen de cataloguswaarde en de dagwaarde van een scooter een belangrijke rol. Ze bepalen namelijk de hoogte van de premie en het bedrag dat de verzekeraar maximaal uitkeert bij een schade aan de eigen scooter.

Bij het verzekeren van uw scooter vraagt de verzekeraar naar de waarde. Bij diefstal of schade door een ander verzekerd ongeval, is de dagwaarde van de scooter het maximale bedrag dat de verzekeraar uitkeert. Deze dagwaarde speelt geen rol als u ervoor kiest om uw scooter alleen maar WA te verzekeren. In deze verzekeringsvorm wordt alleen de schade die u met uw scooter aan anderen veroorzaakt vergoed, maar niet de schade aan uw eigen scooter.

Hoe bepaalt u de dagwaarde van uw scooter?

De dagwaarde van een scooter kan niet vastgesteld worden. Het is altijd een schatting. U kunt de dagwaarde inschatten door op te zoeken waar vergelijkbare scooters met dezelfde leeftijd ongeveer voor verkocht worden. Bij schade zal een expert de dagwaarde vóór de schade inschatten. Deze waardebepaling kan belangrijk zijn om in te schatten of er sprake is van een total loss door de schade.

Wanneer is er sprake van een total loss?

Bij een verzekerde schade keert de verzekeraar maximaal de dagwaarde uit. Er is sprake van een total loss als de reparatiekosten hoger zijn dan de waarde van de scooter. De verzekeraar keert in dat geval niet de schade uit, maar verstrekt een uitkering uitgaande van de dagwaarde. Er is ook sprake van total loss als de scooter niet meer te repareren is.

Bereken de premie voor een scooterverzekering

  • Weet ik niet

Klanten over een scooterverzekering

logo klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebasseerd op 274 reviews
Niels
Snel en vriendelijk geholpen met mijn 3e bromfietsverzekering bij Diks. Aanrader!
G
Goed en snel geholpen door een medewerker bij het invullen van een aanvraag voor een verzekering.
Remco Arkeveld
Veel rompslomp