Scooterverzekering berekenen

Scooterverzekering online berekenen!

Direct dekking. 24/7
Hulp bij schade
Onafhankelijk

Het berekenen van de scooterverzekering klinkt ingewikkeld, maar het tegengestelde is waar. Je hoeft geen verstand te hebben van verzekeren om zelf te kiezen voor de scooterverzekering met de dekking die het beste bij jou en jouw scooter past. In stapjes leggen wij uit hoe je de scooterverzekering kunt berekenen en ook gelijk kunt afsluiten.

Het berekenen van de scooterverzekering doe je via Diks.nl. In 4 stappen kun je de premie voor de scooterverzekering berekenen en ook gelijk afsluiten.

Stap #1 – Kenteken en over jezelf

In de eerste stap vraag je de gegevens van je scooter op aan de hand van het kenteken. Het enige wat je zelf nog moet doen is het aangeven van welk type scooter je hebt en de brandstof waar de scooter op rijdt. Het gaat bijvoorbeeld om een 45 kilometer voertuig of een snorscooter die op benzine rijdt. Heb je al eerder een motorrijtuig verzekerd op jouw naam? Mogelijk heb je schadevrije jaren opgebouwd die je weer kunt gebruiken voor de scooterverzekering. Van de geboortedatum van de jongste bestuurder en de postcode kunnen verzekeraars de hoogte van de premie af laten hangen.

Stap #2 – Welke dekking kies je?

Het kiezen van de gewenste dekking is belangrijk. Kiezen voor de WA bespaart je veel geld aan premie, maar bij schade krijg je niets voor je eigen scooter uitgekeerd. Scooters met nog maar een lage waarde kun je zo goedkoop mogelijk verzekeren. In andere gevallen is het verstandig om de volgende scooterverzekeringen te berekenen:

Bij het kiezen voor één van de drie uitgebreidere dekkingen, wordt er ook nog gevraagd naar de cataloguswaarde en de aankoopwaarde van de scooter. De cataloguswaarde is de nieuwwaarde van de scooter. De aankoopwaarde is uiteraard het bedrag dat je gegeven hebt bij het tweedehands kopen van de scooter. Ook het soort slot wordt naar gevraagd. Het moet minimaal een ART klasse 3 slot zijn.

Stap #3 – Verzekeringen in de afgelopen drie jaren

Naast het aantal schadevrije jaren op jouw naam, kun je ook nog op een andere manier recht hebben op een korting. Je hebt bijvoorbeeld op een scooter gereden van een werkgever. Aan de hand van een werkgeversverklaring kun je recht hebben op een extra korting. Hieruit moet dan blijken dat je schadevrij gereden hebt.

Stap #4 – Toch kiezen voor een andere dekking?

In de volgende stap heb je al de resultaten. Het berekenen is afgerond. Nu kun je nog kiezen voor een andere dekking. De berekening wordt gelijk aangepast aan de nieuwe situatie. Je kunt nu bekijken wat het jou kost om toch te gaan voor de meest uitgebreide dekking. In de volgende stap kun je eventueel nog kiezen voor aanvullende dekkingen. Je kunt de scooterverzekering nu afsluiten.

Scooterverzekering online berekenen!