Kosten rechtsbijstandverzekering

De kosten van een rechtsbijstandsverzekering wordt de verzekeringspremie of kortweg premie genoemd. Dit is het bedrag wat u maandelijks, per kwartaal, per half jaar of per jaar moet betalen om verzekerd te zijn en te blijven. Wat een rechtsbijstandverzekering kost hangt af van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld de samenstelling van uw huishouden en de dekkingen waar u voor kiest.

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering verzekerd u zich tegen juridische kosten. U zit er natuurlijk niet op te wachten, maar toch kunt u op verschillende manieren te maken krijgen met een juridisch conflict. De kosten kunnen hierbij snel oplopen. Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is het belangrijk om na te gaan welke situatie van toepassing is. Zo speelt uw gezinssamenstelling een rol, maar ook de gewenste dekkingen. De rechtsbijstandverzekering is niet de meest goedkope verzekering om af te sluiten. Als u heel uitgebreid verzekerd wilt zijn kunnen de kosten oplopen. Echter kunt u vaak kiezen uit diverse modules zoals Consument en Wonen, Fiscaal en Vermogen, Werk en Inkomen en Verkeer. Zo kiest u de dekking die voor uw situatie van toepassing is.

Dekking rechtsbijstandverzekering

Bij het kiezen van de verschillende modules is het goed om te  kijken naar uw persoonlijke situatie. Zit u bijvoorbeeld veel op de weg met uw auto? Dan is het verstandig om te kiezen voor de module Verkeer. Veel conflicten ontstaan bij een aankoop of bij het de aankoop of verkoop van een woning. Met de module Consument en Wonen bent u verzekerd tegen deze conflicten. Wilt u zich extra verzekeren voor conflicten op de werkvloer? Dan kiest u voor de module Werk en Inkomen.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Om een goede vergelijking maken van rechtsbijstandverzekeringen, is het belangrijk om een aantal dingen in acht te nemen. U wilt natuurlijk een goedkope rechtsbijstandverzekering, maar let ook zeker op dekking en de overige voorwaarden. Kijk bijvoorbeeld ook tot welk bedrag u maximaal verzekerd bent. Of in welke situaties precies uitgekeerd wordt. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Pakketkorting bij meer verzekeringen?

Een rechtsbijstandverzekering kunt u los afsluiten op diks.nl, maar ook als onderdeel van de zogenaamde woonverzekeringen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw inboedelverzekering, opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en/of reisverzekering afsluiten samen met uw rechtsbijstandverzekering. Hoe meer verzekeringen u sluit, hoe meer korting u krijgt. Dit wordt pakketkorting genoemd. Dit kan u een mooie besparing bezorgen. Bovendien heeft u ook het gemak dat alles via dezelfde verzekeraar loopt.

Bereken direct de premie van uw rechtsbijstandverzekering!