Wat is de goedkoopste rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is niet de goedkoopste verzekering. Als u uitgebreid verzekerd wilt zijn kan de maandelijkse premie flink oplopen. Gelukkig kunt u de verzekering helemaal naar eigen wensen samenstellen. Wat voor u de goedkoopste rechtsbijstandverzekering is, hangt af van uw persoonlijke situatie en het aantal modules dat u afsluit. Uiteraard geldt dat hoe meer modules u afsluit, hoe duurder de verzekering wordt. Wij leggen u hier uit hoe u in 5 stappen de goedkoopste rechtsbijstandverzekering vindt!

Stap 1: Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen

De beste manier om de goedkoopste rechtsbijstandverzekering te vinden is door te vergelijken. Op Diks.nl kunt u gebruik maken van een handige online vergelijkingstool. Hiermee kunt u verschillende rechtsbijstandverzekeringen vergelijken op prijs én inhoud. U vult eerst enkele persoonsgegevens in, zoals uw postcode, leeftijd en gezinssamenstelling. Vervolgens selecteert u de modules die u graag wilt afsluiten. Daarnaast kiest u de hoogte van het eigen risico en de maximale vergoeding van externe kosten. Klaar met invullen? Dan kan het vergelijken beginnen! U krijgt een handig overzicht van alle verzekeraars die aan uw wensen voldoen. Ook ziet u per verzekeraar een indicatie van de maandelijkse premie. U kunt gemakkelijk modules toevoegen of verwijderen om zo een goede vergelijking van de kosten te maken.

Stap 2: Controleer over er overlap is met andere lopende verzekeringen

Waarschijnlijk heeft u al een aantal verzekeringen lopen. Denk bijvoorbeeld aan een autoverzekering, een inboedelverzekering of misschien een opstalverzekering. Soms kunnen deze verzekeringen overlappen. Heeft u bijvoorbeeld al rechtsbijstand meeverzekerd bij uw autoverzekering? Dan hoeft u de module Verkeer niet nogmaals af te sluiten, want dan bent u dubbel verzekerd. Op deze manier bespaart u op de kosten van uw rechtsbijstandverzekering.

Stap 3: Beslis welke modules u afsluit

U kunt uzelf van te voren afvragen: wanneer is juridische hulp voor mij echt onmisbaar?  Het belangrijkste is dat u modules kiest die bij uw persoonlijke situatie passen. Van te voren weet u nooit in wat voor conflict u terechtkomt. Daarom is het belangrijk dat u uzelf afvraagt in welke situaties u goed verzekerd wilt zijn. U kunt 1 module kiezen, maar u kunt uzelf ook heel uitgebreid verzekeren. Natuurlijk is het wel zo dat hoe meer modules u afsluit, hoe duurder de verzekering wordt. Wat de goedkoopste rechtsbijstandverzekering is, hangt daarom ook af van het aantal modules dat u kiest.

Lees hier meer over de kosten van een rechtsbijstandverzekering.

Stap 4: Bekijk de dekking en de polisvoorwaarden van de verzekering

Natuurlijk wilt u het liefste de goedkoopste rechtsbijstandverzekering afsluiten. Wij adviseren u echter om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de dekking en de polisvoorwaarden. U kunt wel de goedkoopste dekking kiezen, maar als u niks aan uw rechtsbijstandverzekering heeft tijdens een conflict bent u alsnog duur uit. Kijk daarom altijd even naar de dekking en de polisvoorwaarden van de verzekering die u wilt afsluiten. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd bent.

Stap 5: Sluit uw goedkope rechtsbijstandverzekering af!

Heeft u een rechtsbijstandverzekering gevonden die goedkoop is én aansluit bij uw persoonlijke wensen? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Als u nog twijfelt kunt u ook eerst een offerte aanvragen voordat u uw definitieve beslissing maakt.

Sluit de goedkoopste rechtsbijstandverzekering af via Diks Verzekeringen

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering? Neem dan vooral contact met ons op. Onze verzekeringsspecialisten staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Met 50 jaar ervaring weten we bij Diks Verzekeringen waar we het over hebben. Naast kennis kunt u bij ons rekenen op scherpe premies. Zo betaalt u nooit teveel voor uw rechtsbijstandverzekering.

U kunt ons bellen op telefoonnummer 088 – 6883700. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw rechtsbijstandverzekering!