Wat is er precies gedekt bij een scheiding?

Bij een rechtsbijstandverzekering kunt u zelf de dekking kiezen door het kiezen van modules. Op deze manier kunt u de verzekering op uw eigen wensen afstemmen. Een van de modules is de rechtsbijstand ‘consument en wonen’. In deze module is ook een scheiding opgenomen. Wat is er precies verzekerd bij een scheiding?

Een scheiding is een zeer ingrijpende gebeurtenis. U komt in een emotionele periode terecht. Die periode wilt u het liefst zo goed en zo snel mogelijk afsluiten. Hieronder staat waar u precies wel en niet recht op heeft bij een scheiding.

De mediator geeft duidelijke informatie en begeleidt en ondersteunt bij het maken van afspraken. Hierbij analyseert hij of zij jullie wensen en helpt op deze manier om de scheiding zonder frustraties tot een goed einde te brengen. Wanneer jullie vastlopen, komt de mediator met alternatieven. Het hangt van jullie situatie af waar jullie afspraken over moeten maken.

Het bedrag dat u maximaal kunt besteden vanuit uw rechtsbijstandverzekering, kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden. Als u meer kosten maakt dan het bedrag waar u voor verzekerd bent, zijn die kosten voor eigen rekening.

Rechtsbijstandverzekering echtscheiding

Bij de meeste rechtsbijstandverzekeringen is er een lange wachttijd, omdat een echtscheiding best vaak voorkomt. Het is dus belangrijk dat u er rekening mee houdt dat u er voor een scheiding pas na een (paar) jaar gebruik van kunt gaan maken. Wacht dus niet te lang met het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Het komt vaak voor dat mensen pas aan een rechtsbijstandverzekering denken als het te laat is.

Voordat u een rechtsbijstandverzekering af gaat sluiten, is het belangrijk dat u eerst de rechtsbijstandverzekeringen vergelijkt en kijkt welke modules en dekkingen er bij een echtscheiding mogelijk zijn. U kunt onderaan deze pagina gemakkelijk uw premie berekenen en desgewenst direct de verzekering afsluiten.

Naast de module ‘consument en wonen’ is de basis rechtsbijstandverzekering ook uit te breiden met andere modules, namelijk:

Meer informatie over de dekkingen van deze modules vindt u op de pagina ‘dekking rechtsbijstandverzekering

Mocht u advies nodig hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer 088 688 37 00.

Bereken direct de premie van uw rechtsbijstandverzekering!