Wat is de betekenis van rechtsbijstandsverzekering?

Een ieder kan te maken krijgen met een schadeclaim. Zo ka u bijvoorbeeld wegens nalatigheid aansprakelijk gesteld worden voor bepaalde kosten. Nu bent u het er niet mee eens en u wilt dit aanvechten. Maar hoe gaat u nu aan de slag?

Voor dit soort situaties is de rechtsbijstandverzekering in het leven geroepen. Met deze verzekering krijgt u passende juridische hulp wanneer u dit nodig heeft. U krijgt dus ‘bijstand in het recht’; ofwel rechtsbijstand.

Een rechtsbijstandsverzekering voor particulieren afsluiten

Voor particulieren is het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering vrij eenvoudig. U kunt vaak uit een aantal modules kiezen waarvoor u de rechtsbijstandsverzekering wilt afsluiten.

Zo een module kan gebaseerd zijn op het bedrag waarvoor u verzekerd wilt zijn. Aan de hand van de hoogte van dit bedrag wordt uw premie berekend.

Een module kan ook specifiek op een bepaalde situatie ingesteld zijn. Denk hierbij aan een module voor verkeer, wonen, inkomen of uw vermogen. Zo kunt u zelf kiezen waarvoor u de rechtsbijstandsverzekering wilt afsluiten.

Een rechtsbijstandsverzekering als ondernemer afsluiten

Wanneer u ondernemer bent, moet u ervoor zorgen dat u de juiste rechtsbijstandsverzekering voor uw onderneming afsluit. Er zijn verschillende pakketten voor rechtsbijstandsverzekeringen. Deze zijn, net zoals de particuliere verzekeringen, afhankelijk van de hoogte van het verzekerde bedrag.

Het kan ook zo zijn dat uw beroep invloed heeft op de hoogte van uw premie. Verschillende beroepen nemen verschillende risico’s met zich mee. Bent u veel onderweg met een bedrijfswagen? De kans op schade is groter dan wanneer u thuis vanaf uw kantoor werkt. Uw premie zal afhankelijk hiervan hoger of lager worden.

Wat zijn de voordelen en kosten van een goede rechtsbijstandsverzekering?

Een goede rechtsbijstandsverzekering zorgt ervoor dat u altijd een jurist of advocaat bij de hand heeft wanneer dit nodig is. Ook kunt u vaak deze hulp al inschakelen wanneer een conflict zich dreigt voor te doen. Wanneer het dan echt een conflict wordt, bent u in ieder geval al zo goed mogelijk voorbereid. Zo weet u precies wat u te wachten staat en hoe u de situatie moet aanpakken.

Sluit uw rechtsbijstandsverzekering af bij Diks Verzekeringen: eenvoudig en betaalbaar

Heeft u nog een rechtsbijstandsverzekering nodig? Sluit deze dan nu nog af bij Diks Verzekeringen! Dankzij onze verschillende modules sluit u altijd de juiste verzekering voor u af. Heeft u nog twijfels of vragen over onze rechtsbijstandsverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Klanten over Diks verzekeringen

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3148 reviews
Jurjen
Een andere verzekering voor onze caravan gevonden bij Diks Verzekeringen. Een duidelijk en snel overzicht van de diverse opties. Een snelle reactie met alle bescheiden. Prima in line geregeld allemaal. En dikke pluim voor Diks Verzekeringen als teken van onze tevredenheid.
Robert
Alles wijst zichzelf, duidelijk en overzichtelijk in gebruik.
Marc
Medewerker begreep het meteen en stuurde gelijk een scherpe offerte toe!

Bereken direct de premie voor een rechtsbijstandverzekering!