Wat is de betekenis van rechtsbijstandsverzekering?

Een ieder kan te maken krijgen met een schadeclaim. Zo ka u bijvoorbeeld wegens nalatigheid aansprakelijk gesteld worden voor bepaalde kosten. Nu bent u het er niet mee eens en u wilt dit aanvechten. Maar hoe gaat u nu aan de slag?

Voor dit soort situaties is de rechtsbijstandverzekering in het leven geroepen. Met deze verzekering krijgt u passende juridische hulp wanneer u dit nodig heeft. U krijgt dus ‘bijstand in het recht’; ofwel rechtsbijstand.

Wanneer een rechtsbijstandsverzekering afsluiten?

Het is altijd verstandig om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. U weet namelijk nooit wanneer u in een juridisch conflict terecht komt. En tenzij u zelf een jurist of advocaat bent, is de kans klein dat u er zelf uit gaat komen.

Daarbij is het uurloon van een advocaat vrij hoog. Het uurloon van een advocaat kan al hoger uitvallen dan een jaar lang premie.

Heeft u een eigen bedrijf? Sluit dan altijd een rechtsbijstandsverzekering af. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Voor u het weet heeft u te maken met een aanzienlijke schadeclaim. Met een rechtsbijstandsverzekering weet u in ieder geval dat u de hulp krijgt die u nodig heeft, zonder dat u hoge kosten hoeft te maken.

Een rechtsbijstandsverzekering als ondernemer afsluiten

Wanneer u ondernemer bent, moet u ervoor zorgen dat u de juiste rechtsbijstandsverzekering voor uw onderneming afsluit. Er zijn verschillende pakketten voor rechtsbijstandsverzekeringen. Deze zijn, net zoals de particuliere verzekeringen, afhankelijk van de hoogte van het verzekerde bedrag.

Het kan ook zo zijn dat uw beroep invloed heeft op de hoogte van uw premie. Verschillende beroepen nemen verschillende risico’s met zich mee. Bent u veel onderweg met een bedrijfswagen? De kans op schade is groter dan wanneer u thuis vanaf uw kantoor werkt. Uw premie zal afhankelijk hiervan hoger of lager worden.

Wat zijn de voordelen en kosten van een goede rechtsbijstandsverzekering?

Een goede rechtsbijstandsverzekering zorgt ervoor dat u altijd een jurist of advocaat bij de hand heeft wanneer dit nodig is. Ook kunt u vaak deze hulp al inschakelen wanneer een conflict zich dreigt voor te doen. Wanneer het dan echt een conflict wordt, bent u in ieder geval al zo goed mogelijk voorbereid. Zo weet u precies wat u te wachten staat en hoe u de situatie moet aanpakken.

Sluit uw rechtsbijstandsverzekering af bij Diks Verzekeringen: eenvoudig en betaalbaar

Heeft u nog een rechtsbijstandsverzekering nodig? Sluit deze dan nu nog af bij Diks Verzekeringen! Dankzij onze verschillende modules sluit u altijd de juiste verzekering voor u af. Heeft u nog twijfels of vragen over onze rechtsbijstandsverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Klanten over Diks verzekeringen

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebasseerd op 3036 reviews
Marc
Medewerker begreep het meteen en stuurde gelijk een scherpe offerte toe!
B Govers
Super snel geregeld
Dirkje
Goede service

Bereken direct de premie voor een rechtsbijstandverzekering!