Wat houdt een rechtsbijstandverzekering ‘arbeidsconflict’ in?

U, en ongeveer 9 miljoen anderen in Nederland werken in loondienst. Dat is bijna 7 op de 10 Nederlanders, tussen de 15 en 75 jaar! Met zoveel werkenden en banen kan het ook weleens fout gaan. Maar wat doet u als u problemen krijgt met uw werkgever? Wat zijn uw rechten en kunt u zich daarvoor verzekeren? In dit artikel wordt ingegaan op de rechtsbijstandsverzekering en in het bijzonder het arbeidsconflict in dit kader.

Wat dekt de rechtsbijstandsverzekering arbeidsconflict allemaal?

De meeste rechtsbijstandsverzekeringen dekken de kosten die ontstaan in kleinere geschillen en verkeerszaken. Vaak wordt ook juridische en andersoortige deskundige bemiddeling meeverzekerd. Deze basisverzekering is goed uit te breiden met verschillende andere modules. Zo kunt u de rechtsbijstandsverzekering die bij u past afsluiten.

Met de volgende modules kunt u de basisrechtsbijstandsverzekering uitbreiden:

  • Verkeer: hiermee zijn u en uw gezin verzekerd van juridische bijstand in het verkeer, zowel in Nederland als in het buitenland;
  • Consument en wonen: met deze module zijn u en uw gezin verzekerd van juridische bijstand in allerlei soorten consumentenzaken. Deze zaken hebben te maken met aankopen binnen Europa. Ook geschillen omtrent uw woning vallen onder deze dekking. Bijvoorbeeld een huurgeschil, of als er schade is gemaakt aan uw woning;
  • Inkomen: met deze module zijn uw gezin en u verzekerd van juridische bijstand met betrekking tot het inkomen. Onder deze module vallen ook arbeidsconflicten;
  • Fiscaal en vermogen: met deze module dekt u geschillen die ontstaan met bijvoorbeeld de belastingdienst of effectentransacties. Heeft u meerdere woningen in Nederland of in Europa? Dan vallen die geschillen ook onder deze module.

Wat dekt de rechtsbijstandsverzekering niet?

Net als bij de meeste verzekeringen zijn er altijd uitsluitingsgronden (zaken die de verzekeraar niet dekt). Bij de rechtsbijstandsverzekering is dit ook van toepassing. Afhankelijk van de gekozen modules staat de verzekeraar u wel of niet bij in bepaalde geschillen. De meeste verzekeraars bieden geen hulp bij een echtscheiding. Vaak is er wel een mogelijkheid om een bemiddelaar in te schakelen in dergelijke gevallen. Het maximum bedrag dat de meeste verzekeraars in zulke gevallen uitkeren is €2000 tot €3000,-.

Sluit uw rechtsbijstandsverzekering af via Diks Verzekeringen: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Diks Verzekeringen! Wij hebben de juiste dekkingen voor elke situatie. Altijd tegen de scherpste premies. Heeft u nog twijfels of vragen over de rechtsbijstandsverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan maar al te graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken online de premie voor een rechtsbijstandverzekering