Kan ik een rechtsbijstandverzekering direct gebruiken na afsluiten?

Vaak wordt een rechtsbijstandverzekering pas afgesloten op het moment dat men hem nodig heeft. Helaas is het dan eigenlijk al te laat. De meeste verzekeraars hanteren een wachttijd bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Dit betekent dat u niet meteen dekking heeft op het moment dat u de verzekering afsluit. Maar bestaat er ook een rechtsbijstandverzekering die u direct kunt gebruiken?

Rechtsbijstandverzekering niet direct gebruiken vanwege wachttijd

U kunt uw rechtsbijstandverzekering niet direct gebruiken, omdat de verzekeraar een wachttijd hanteert. Een wachttijd houdt dus in dat u niet direct beroep kunt doen op uw rechtsbijstandverzekering. Het verschilt per verzekeraar hoelang de wachttijd is, dit kunt u controleren in de polisvoorwaarden. De meeste verzekeraars hanteren een wachttijd van 3 tot 6 maanden.

Bijvoorbeeld: U sluit op 1 januari een rechtsbijstandverzekering af. Begin mei raakt u verwikkeld in een vervelend conflict met uw huisbaas. In de polisvoorwaarden van uw rechtsbijstandverzekering staat echter dat u een wachttijd heeft van 6 maanden. U kunt dan dus nog geen aanspraak maken op uw rechtsbijstandsverzekering, omdat u nog in de wachttijd zit. Als uw verzekeraar een wachttijd hanteert van 3 maanden kunt u wel gebruik maken van de verzekering, omdat de wachttijd al voorbij is.

Waarom is er een wachttijd?

De reden dat u niet direct gebruik kunt maken van uw rechtsbijstandverzekering, is omdat verzekeraars geen rechtsbijstand willen bieden bij lopende conflicten. In dat geval had u namelijk al eerder een rechtsbijstandverzekering moeten afsluiten vinden ze, en niet pas op het moment dat u hem nodig heeft. Anders kan het voorkomen dat iemand ná zijn ontslag snel een rechtsbijstandverzekering afsluit, om deze vervolgens weer op te zeggen zodra het conflict is opgelost. Dan maakt u eigenlijk misbruik van de verzekeraar.

Hetzelfde geldt voor voorziene conflicten. Als u een conflict van te voren al kon zien aankomen kunt u geen aanspraak doen op uw rechtsbijstandverzekering. Dit geldt nog steeds als de wachttijd al voorbij is. Een te voorzien conflict is bijvoorbeeld een aangekondigde reorganisatie.

Sluit een rechtsbijstandverzekering af via Diks Verzekeringen

Wilt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten en direct gebruiken? Dat kan via Diks Verzekeringen! Met onze online vergelijkingstool kunt u eenvoudig verzekeraars vergelijken. Kijk niet alleen naar de wachttijd van een verzekeraar, maar vooral naar de juiste dekking en de polisvoorwaarden. Dan weet u zeker dat u verzekerd bent van goede rechtsbijstand op het moment dat u dat nodig heeft.

Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens kunt u aangeven welke modules u aan wilt zetten. Vervolgens krijgt u een indicatie van de maandelijkse premie. Heeft u de juiste rechtsbijstandverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten! Voor vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. U kunt ons bellen op 088 – 6883700 of een berichtje sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw rechtsbijstandverzekering!