Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Indien u onverwachts rechtshulp nodig heeft, kan een rechtsbijstandverzekering u een hoop kosten schelen. Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering bent u namelijk verzekerd voor de kosten van de benodigde rechtshulp. Op diks.nl berekent u gemakkelijk online uw premie en kunt u vervolgens uw rechtsbijstandverzekering direct afsluiten.

Besparen op uw rechtsbijstandverzekering? Vergelijk premies!

Wat heb ik nodig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten?

U wilt een rechtsbijstandverzekering afsluiten, maar hoe werkt het nu? Op diks.nl vult u een aantal gegevens in en vervolgens kiest u uw dekking. Ga hierbij na in welke situaties u verzekerd wilt zijn van rechtsbijstand. Vervolgens ziet u direct welke rechtsbijstandverzekeringen het beste bij u passen. Heeft u een keuze gemaakt? Dan kunt u uw rechtsbijstandverzekering direct afsluiten. Als u nog twijfelt, dan kunt u eerst ook een offerte maken.

Is een rechtsbijstandverzekering afsluiten verplicht?

Nee, in Nederland is het wettelijk niet verplicht om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Echter is het wel aan te raden om te doen. Zeker bij juridische conflicten kunnen de bedragen enorm oplopen. Waarom u juist wel een rechtsbijstandverzekering zou moeten afsluiten, leest u hier.

Geldt er een eigen risico?

In sommige gevallen is er sprake van een eigen risico, dit betekent dat een bepaald bedrag van de gemaakte kosten van de rechtshulp voor uw rekening komt. Niet iedere verzekeraar hanteert een eigen risico.

Vergelijken van rechtsbijstandverzekeringen

De voorwaarden per verzekeraar kunnen dus verschillen. Het loont dus om diverse rechtsbijstandverzekeringen met elkaar te vergelijken op prijs, maar ook op voorwaarden. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Dan kunt u ons natuurlijk altijd telefonisch bereiken via telefoonnummer 088-6883700. Wij helpen u graag verder.

Bereken direct de premie voor uw rechtsbijstandverzekering