WA Quadverzekering

Wettelijk is vastgelegd dat de eigenaar van een quad verplicht een WA verzekering moet afsluiten. De verzekeraar neemt de kosten voor haar rekening als je schade aanricht aan anderen. Het kan gaan om een blikschade van €1.500, maar als er letsel veroorzaakt is door het ongeval kan de schade zelfs in de miljoenen euro’s lopen.

De WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering wordt meestal gekozen voor een oudere quad met een geringe waarde. Een nieuwe verzeker je meestal WA + diefstal, brand en aanrijding. Naast deze twee verzekeringsvormen kun je ook nog kiezen voor een verzekering die naast de WA schade ook de diefstal schade dekt, of het risico van diefstal en brand.

Waarom kiezen voor de WA quadverzekering?

Het liefst kies je natuurlijk de meest uitgebreide verzekering. Maar uitgaande van de hoogte van de premie moeten de kosten wel in verhouding staan tot de dekking. Een quad met een waarde van een paar honderd euro hoef je niet uitgebreid te verzekeren. De uitkering bedraagt namelijk maximaal de dagwaarde van de quad. De WA verzekering geeft de laagste maandelijkse lasten.

Ga voor de laagste premie

De WA verzekeringen bieden op hoofdlijnen allemaal dezelfde dekking. Door het vergelijken kun je de goedkoopste verzekering selecteren. Als je nu duurder verzekerd bent, kun je de oude verzekering opzeggen en een nieuwe afsluiten. De oude verzekering is opzegbaar bij verkoop van de quad. Nadat de verzekering één jaar gelopen heeft, kun je de verzekering op ieder willekeurig moment beëindigen. Eventueel kan de verzekeraar nog wel een opzegtermijn van één maand hanteren.

Bespaar wel op de juiste manier

Je kunt op twee manieren besparen op je quadverzekering. Je kunt in plaats van de uitgebreidere verzekeringsvormen kiezen voor de WA verzekering. Dit is niet de juiste manier om te besparen. Door het vergelijken zie je of je goedkoper kunt. Op deze manier lever je niet in op kwaliteit, maar maak je de verzekering alleen maar goedkoper.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 12 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 83.3% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7 voor een quadverzekering.

Rating

Bereken direct de premie van uw quadverzekering!