Veel gestelde vragen over een Quadverzekering

Is alle productinformatie op de website volledig of zijn er kleine lettertjes?

Op de verschillende pagina’s op onze website proberen we u zo helder mogelijk uitleg te geven over onze producten. We geven hier ook zoveel mogelijk de mits en maren van de producten weer. Ook hebben we per product de veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Hiermee proberen we u zoveel mogelijk informatie te verstrekken over de producten die wij aanbieden.

Wij werken samen met meerdere verzekeraars, die ieder hun eigen voorwaarden hanteren voor de verschillende producten. Hier kunnen behoorlijke verschillen in zitten. We willen benadrukken dat u altijd de polis dient te raadplegen, met daarop de eventuele clausules en voorwaarden. Deze zijn te allen tijde leidend.

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons via Chat, whatsapp of Messenger.

Wanneer is een quad een brommer?

Een quad kunt u als brommer verzekeren indien de cilinderinhoud van de quad minder dan 50CC bedraagt.

De quad moet dan voorzien zijn van een brommer kenteken, en dient u in het bezit te zijn van een bromfietsrijbewijs. Klik hier wanneer u de premie wil berekenen op een brommerverzekering.

Ben ik verplicht een quad te verzekeren?

Ja. Op het moment dat u een quad heeft gekocht, deze op uw naam heeft gezet en de quad heeft een kenteken dient u de quad te verzekeren. U bent wettelijke verplicht de quad minimaal tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA) te verzekeren vanaf dezelfde dag dat het kentekenbewijs op uw naam staat.

Het kan voorkomen dat u uw quad tijdelijk niet gaat gebruiken. U kunt uw quad dan voor een bepaalde tijd laten schorsen. Door het schorsen van de quad vervalt uw verzekeringsplicht en is het niet toegestaan met de quad gebruik te maken van de openbare weg. U kunt uw qaud laten schorsen bij de agentschappen van TNT of online bij het RDW.

Bereken direct de premie van uw quadverzekering!