Veel gestelde vragen over een Quadverzekering

Vragen over: Autoverzekeringen

Hoe kan ik iemand anders aansprakelijk stellen?

U heeft een aanrijding gehad en constateert schade aan uw auto die door iemand anders is toegebracht.
U kan het volledige traject van schade verhalen kosteloos uitbesteden aan 112schade.nl. Zij verhalen voor u de schade op de tegenpartij. Dit kan volledig kosteloos omdat 112schade.nl de gemaakte kosten voor het verhalen van de schade in rekening mag brengen bij de tegenpartij.

Natuurlijk mag u het ook zelf doen. Volg dan de volgende stappen.

U kunt de tegenpartij voor de schade aansprakelijk stellen via de WAM-verzekering van de tegenpartij. Vul als eerste het schadeformulier ter plekke in en laat deze ook door de tegenpartij ondertekenen.

Daarnaast is het belangrijk dat namen en adressen van mogelijke getuigen noteert. Dit kunnen ook inzittenden zijn die op dat moment in uw auto aanwezig waren. Maak als het kan foto’s van de schade die als bewijsstukken kunnen dienen. Daarna gaat u naar de politie om aangifte te doen waar u een kopie van het proces verbaal ontvangt.

Om de tegenpartij aansprakelijk te stellen heeft de verzekering het volgende nodig om een en ander goed te kunnen beoordelen:

  • Het volledig ingevulde en ondertekende schadeformulier
  • De naam en adressen van getuigen
  • Bewijsstukken zoals foto’s
  • Mogelijk ontvangen correspondentie van de tegenpartij
  • Een kopie van het proces verbaal van de politie
  • Nadat de verzekering alles heeft ontvangen zal deze beoordelen wie aansprakelijk is voor de aanrijding.

Klik hier wanneer u meer informatie zoekt over een autoverzekering of direct de premie wenst te vergelijken.

Wanneer is een quad een brommer?

Een quad kunt u als brommer verzekeren indien de cilinderinhoud van de quad minder dan 50CC bedraagt.

De quad moet dan voorzien zijn van een brommer kenteken, en dient u in het bezit te zijn van een bromfietsrijbewijs. Klik hier wanneer u de premie wil berekenen op een brommerverzekering.

Ben ik verplicht een quad te verzekeren?

Ja. Op het moment dat u een quad heeft gekocht, deze op uw naam heeft gezet en de quad heeft een kenteken dient u de quad te verzekeren. U bent wettelijke verplicht de quad minimaal tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA) te verzekeren vanaf dezelfde dag dat het kentekenbewijs op uw naam staat.

Het kan voorkomen dat u uw quad tijdelijk niet gaat gebruiken. U kunt uw quad dan voor een bepaalde tijd laten schorsen. Door het schorsen van de quad vervalt uw verzekeringsplicht en is het niet toegestaan met de quad gebruik te maken van de openbare weg. U kunt uw qaud laten schorsen bij de agentschappen van TNT of online bij het RDW.

Bereken direct de premie van uw quadverzekering!