WA + diefstaldekking voor een Quad

Is de WA quadverzekering te beperkt, omdat je ook een dekking wenst tegen diefstal? De WA + diefstal is dan de juiste keuze. Schade aan jouw quad door een aanrijding of door stormschade is nog steeds niet verzekerd, maar bij diefstal of poging daartoe heb je wel recht op een uitkering.

Een gestolen voertuig kun je niet op naam zetten. Het voertuig is namelijk te herkennen aan het chassisnummer, en deze staat op naam. Toch is dat nog geen garantie dat jouw quad niet wordt gestolen. Gestolen voertuigen worden vaak op transport gezet. Ze worden in Oost Europa bijvoorbeeld weer gebruikt door een landbouwbedrijf.

Wanneer kiezen voor de WA + diefstal?

Diefstal van jouw quad is nogal ingrijpend. Bij een ongeval kun je nog zelf een bedrag investeren om het voertuig weer te repareren. Bij diefstal heb je niets meer. Je bent de quad kwijt en je kunt weer een fors bedrag op tafel leggen voor een nieuwe of tweedehands quad. De kans dat ze jouw quad weer terugvinden is klein. Als je er tegen verzekerd bent is de diefstal ook jammer, maar geen financiële strop. De WA + diefstal kies je als je de premie niet over hebt voor de WA + diefstal, brand en aanrijding, maar je vindt de WA verzekering te beperkt.

Lees de voorwaarden van de verzekeraar goed door

Afhankelijk van de waarde en de diefstalgevoeligheid van jouw quad, kan de verzekeraar eisen stellen wat betreft de sloten. Voor de ketting en het slot kan als eis gesteld worden dat er minimaal een ART keurmerk klasse 4 of 5 sterren op zit. Ook kunnen er eisen gesteld worden aan de ingebouwde beveiliging. Let hier goed op want niet voldoen aan de eisen kan tot gevolg hebben dat er geen uitkering volgt bij diefstal. Niet alleen bij het afsluiten moet je op de polisvoorwaarden letten. Ook gedurende de looptijd.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 12 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 83.3% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7 voor een quadverzekering.

Rating

Bereken direct de premie van uw quadverzekering!