WA + diefstal en branddekking voor een Quad

In tegenstelling tot de meeste andere verzekeringen voor motorrijtuigen kent de quadverzekering geen drie, maar vier verzekeringsvormen. De dekking WA diefstal en brand is vergelijkbaar met de WA beperkt casco, maar toch iets minder ruim.

Door de grote keuze in verzekeringsvormen, kun je de quadverzekering zo goed mogelijk afstemmen op jouw voorkeuren. De dekking omvat meer dan je in eerste instantie zou verwachten.

Wat houdt de WA dekking in?

Dit onderdeel van de verzekering dekt schades waar de bestuurder van de quad voor aansprakelijk is. De bestuurder ziet bijvoorbeeld een auto van rechts op een gelijkwaardige kruising over het hoofd. De tegenpartij kan de claim neerleggen bij jouw verzekeraar. De schade aan jouw quad betaalt de verzekeraar niet. Daar moet jij jouw spaargeld voor aanspreken.

Wat wordt er onder diefstal verstaan?

De dekking is ruimer dan alleen het stelen van de quad. Bijvoorbeeld ook schade aan het voertuig bij een poging tot diefstal valt onder deze verzekering. Ook schade door joyriding kun je declareren. Joyriding is het wegnemen van de quad zonder toestemming van de eigenaar. Verduistering valt ook onder de noemer van diefstal.

Vergoeding is ruimer dan alleen schade door brand

Bij de dekking brand kun je denken aan brandstichting of als onderweg de quad in de brand raakt. Ook hierbij kun je weer uitgaan van een ruimere omschrijving. Ook blikseminslag, ontploffing en kortsluiting bestaat dekking tegen.

Wanneer kies je voor de WA + diefstal en brand?

Bij het verzekeren van een nieuwe quad ga je voor de WA + diefstal, brand en aanrijding. Ook voor een oudere quad kan deze verzekeringsvorm vaak uit. Maar als je de premie toch te hoog vindt, is de WA + diefstal en brand een goed alternatief. Besef je goed dat eigen schade ten gevolge van bijvoorbeeld een aanrijding of vandalisme niet wordt uitgekeerd.

 

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 12 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 83.3% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7 voor een quadverzekering.

Rating

Bereken direct de premie van uw quadverzekering!