WA + diefstal, brand en aanrijding dekking voor een Quad

Jouw nieuwe quad verzeker je natuurlijk WA + diefstal, brand en aanrijding. Je wilt namelijk niet het risico lopen dat je niets uitgekeerd krijgt bij schade aan jouw quad. Je kunt besparen met een beperktere dekking, maar er is een slimmere manier om te besparen op jouw quadverzekering.

Deze verzekering is vergelijkbaar met de WA casco die je mogelijk kent van de autoverzekering en de verzekering van andere motorrijtuigen. Het is de duurste verzekeringsvorm, maar bij schade ben je blij dat je niet op de verkeerde manier bespaard hebt op de premie.

Wanneer kun je claimen op de WA + diefstal, brand en aanrijding?

De omschrijving van de dekking vertelt niet het volledige verhaal. De dekking is namelijk ruimer. Onder diefstal wordt bijvoorbeeld ook joyriding en een poging tot diefstal verstaan. Onder de omschrijving brand wordt ook blikseminslag en ontploffing verstaan. De dekking aanrijding beslaat ook schade door bijvoorbeeld vandalisme.

Is de WA + diefstal, brand en aanrijding altijd de beste keuze?

Nee, helaas is het niet zo eenvoudig. Het is de meest uitgebreide verzekeringsvorm, maar ook de duurste. De premie moet wel in verhouding tot de dekking staan. Voor een oudere quad kun je beter kiezen voor één van de goedkopere verzekeringsvormen. Je kunt kiezen uit de volgende beperktere verzekeringen:
WA
WA + diefstal
WA + diefstal en brand

Welke het beste bij jou en jouw quad past kom je achter door het vergelijken. Ga voor de vergelijking eerst uit van de meest uitgebreide verzekering. Vergelijk de premie en de dekking vervolgens met de goedkopere verzekeringsvormen. Zo kun je goed onderbouwd een keuze maken.

Jaarlijks kun je vervolgens nagaan of de gekozen dekking nog steeds de juiste is. Bij het ouder worden van de quad neemt de waarde ook af. Mogelijk kun je in de toekomst besparen door het kiezen van een beperktere verzekeringsvorm. Vergelijk je verzekering wel eerst goed.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 12 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 83.3% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7 voor een quadverzekering.

Rating

Bereken direct de premie van uw quadverzekering!