Biedt de quadverzekering ook dekking tegen letselschade?

De eigenaar van een quad is verplicht om een quadverzekering af te sluiten. Het is namelijk een motorrijtuig. En hier kleven gevaren aan. De bestuurder van een quad is kwetsbaar in het verkeer. Een quad is stabieler dan een motor, maar qua veiligheid niet te vergelijken met een auto. Biedt de quadverzekering dekking tegen letselschade?

Het huren van een quad tijdens zonvakanties is populair. Dat blijkt ook uit de ongevallencijfers. In landen als Spanje, Griekenland en Turkije kunt u goedkoop een quad huren, maar de huurders beseffen zich onvoldoende dat het besturen van een quad iets anders is dan het besturen van een auto. De verhuurder regelt over het algemeen wel een verzekering, maar daar zijn de bestuurders zelf soms niet volledig mee geholpen.

De quadverzekering keert niet uit bij letsel van de bestuurder

Bij een ongeval vergoedt de quadverzekering eventueel de schade aan de tegenpartij en de schade aan de quad. Als de tegenpartij door uw toedoen letselschade heeft opgelopen, draagt de quadverzekering de lasten, maar niet de lasten als u als bestuurder zelf letsel oploopt. Als de aansprakelijkheid bij de tegenpartij ligt, kan de verzekeraar van de tegenpartij aansprakelijk gesteld worden voor uw letselschade.

Bereken direct de premie van uw quadverzekering!